Apple Benelux

Apple vernieuwt Xserve RAID-opslagsysteem

Tot 5,6 TB aan opslag voor de ongekend lage prijs van nog geen EUR 3,- per GB

Bunnik, 19 oktober 2004 - Apple kondigt vandaag het vernieuwde Xserve RAID-opslagsysteem aan, het 3U-rekopslagsysteem dat nu een ongelooflijke opslagcapaciteit biedt van maar liefst 5,6 TB voor een ongekend scherpe prijs van EUR 2.68 per GB Apple heeft tevens de ondersteuning voor heterogene omgevingen uitgebreid met certificaties van Cisco en SUSE Linux. Daarnaast is het systeem geoptimaliseerd voor compatibiliteit met het Xsan SAN-bestandssysteem (Storage Area Network) van Apple.

"Xserve RAID biedt een baanbrekende, krachtige opslagarchitectuur die de ideale aanvulling is op elk Xserve G5-systeem", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "We bieden een verhoogde capaciteit voor een verlaagde prijs per gigabyte, in een systeem dat is geoptimaliseerd en gecertificeerd voor gebruik met toonaangevende bedrijfstoepassingen en -systemen."

Door de unieke architectuur heeft de Xserve RAID een enorm opslagvolume en levert het systeem ongelooflijke prestaties. Veertien onafhankelijke Ultra ATA-schijfeenheden van 400 GB bieden een opslagcapaciteit tot 5,6 TB voor een ongekend lage prijs van EUR 2.68 per gigabyte, terwijl de twee onafhankelijke RAID-controllers met 512 MB cache per controller een continue doorvoer leveren van meer dan 380 MBps. Dat is meer dan voldoende ter ondersteuning van twee streams niet-gecomprimeerde 10-bits HD-videobewerking met behulp van beveiligde RAID niveau 5.

"Xserve RAID-systemen van Apple bieden uitstekende bedrijfsoplossingen voor drastisch verlaagde prijzen vergeleken met concurrerende producten", zegt Chris Hanson, directeur Web Technologies van Seitel, een toonaangevend bedrijf dat seismische gegevens verwerkt voor de olie- en gasindustrie. "We willen de komende zes maanden onze Xserve RAID-opslag uitbreiden met 30 terabyte tot een totaal van 100 terabyte."

Klanten kunnen de Xserve RAID eenvoudig aansluiten op een Xserve of Power Mac via de tweekanaals 2-Gb Apple Fibre Channel PCI X-kaart van Apple, die afzonderlijk verkrijgbaar is voor de zeer scherpe prijs van EUR 539.- inclusief BTW. Deze razendsnelle standaardopslaginterface biedt een gereserveerde bandbreedte met een doorvoersnelheid tot 400 MBps. De PCI-X-kaart van Apple wordt geleverd met twee snelle koperen fibre-channel SFP-naar-SFP kabels van 2,9 meter en is compatibel met optische SFP-transceivers waardoor het gebruik van glasvezelkabels over een lange afstand tot de mogelijkheden behoort.

Apple biedt bovendien uitstekende service- en
ondersteuningsprogramma's voor Xserve RAID, zoals ondersteuning op locatie binnen 4 uur, 24 uur per dag en zeven dagen in de week technische ondersteuning, AppleCare-kits met serviceonderdelen en het AppleCare Professional SupportLine and Tools-programma.

Prijzen en verkrijgbaarheid De nieuwe Xserve RAID is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore of www.apple.com/belgiumflstore) en bij erkende Apple resellers. De Xserve RAID is verkrijgbaar in drie standaardconfiguraties. Daarnaast kunnen klanten een volledig op hun wensen toegesneden maatwerkversie bestellen. De verkrijgbare maatwerkopties zijn onder andere extra Apple schijfeenheden en cachebatterijmodules.
De Xserve RAID met een adviesprijs van EUR 6.899,- inclusief BTW heeft de volgende specificaties:

* totale opslagcapaciteit van 1 TB RAID 0;
* twee onafhankelijke RAID-controllers met 512 MB cache per controller;

* twee 2-Gb fibre-channel SFP-poorten met een doorvoersnelheid van 200 MBps per kanaal;

* vier Apple ATA/100-schijven van 250 GB; en 8 MB cache per schijf.

De Xserve RAID met een adviesprijs van EUR 9.799,- inclusief BTW heeft de volgende specificaties:

* totale opslagcapaciteit van 2,8 TB RAID 0;
* twee onafhankelijke RAID-controllers met 512 MB cache per controller;

* twee 2-Gb fibre-channel SFP-poorten met een doorvoersnelheid van 200 MBps per kanaal;

* zeven Apple ATA/100-schijven van 400 GB; en 8 MB cache per schijf.

De Xserve RAID met een adviesprijs van EUR 14.999,- inclusief BTW heeft de volgende specificaties:

* totale opslagcapaciteit van 5,6 TB RAID 0;
* twee onafhankelijke RAID-controllers met 512 MB cache per controller;

* twee 2-Gb fibre-channel SFP-poorten met een doorvoersnelheid van 200 MBps per kanaal;

* veertien Apple ATA/100-schijven van 400 GB; en 8 MB cache per schijf.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Xserve, Xsan, Power Mac en Apple Store zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:

Voor Nederlandstalige informatie over Apple:http://www.apple.com/nl

Voor de wereldwijde website van Apple:http://www.apple.com

Voor wereldwijde persberichten van Apple en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.