MediaPlaza




Workshop Aan de slag met open source in het MKB

Voor directeuren en managers

Introductie
Media Plaza, Utrecht
Dinsdag 19 oktober
13:30 - 17:30 uur

Het gebruik van open source software (OSS) en open standaarden (OS) kan het MKB veel voordeel leveren. De meest gangbare kantoortoepassingen zijn inmiddels verkrijgbaar in open source licentie, ook netwerksoftware is volop te krijgen als open source. Naast bedrijven die nog twijfelen over de inzet van OSS zijn er ook bedrijven die de inzet van OSS en OS als in hun ICT strategie hebben opgenomen.

Welke vragen zullen behandeld worden?

* Is OSS al volwassen genoeg op het gebied van kosten, veiligheid, aansprakelijkheid en ondersteuning?

* Wat zijn de (on) mogelijkheden van OSS in de front- en back-office?

* Hoe kan ik de kwaliteit van OSS beoordelen?
* Is er voor elke toepassing een volwaardig alternatief?
* Wat is het belang van open standaarden?

Voor wie is deze workshop bedoeld?
Deze workshop is in het bijzonder gericht op systeembeheerders en managers binnen MKB ondernemingen. Dit zijn organisaties die reeds een eerste stap hebben gezet op weg naar werken met OSS. Beoogde functionarissen zijn IT-managers, systeembeheerders, projectmanagers, directeuren, technisch en commercieel managers. Echter iedere andere functionaris die aan de slag wil met OSS, wordt van harte uitgenodigd deel te nemen aan de workshop. Deze workshop is niet bedoeld voor (IT-) consultants.

Deze workshop is speciaal bedoeld voor organisaties met minder dan 50 werkplekken.
Tijdens deze workshop ligt de nadruk op zaken als kosten en baten (total cost of ownership) en minder op techniek. Deze workshop is derhalve meer geschikt voor directeuren, commercieel of technisch managers.

Een inhoudelijke bijdrage leveren?
Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement of heeft u een interessante interactieve demo, neemt u dan contact op met Jim de Haas, telefoonnummer (030) 291 41 12 of via e-mail jim.dehaas@mediaplaza.nl.

Wat zijn de voorwaarden?
Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers per workshop, wees er snel bij en schrijf u nu kosteloos in. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk twee weken voor datum van de workshop te melden. Bij te laat afmelden of afwezig zonder bericht zijn wij genoodzaakt EUR100 voor facilitaire kosten in rekening te brengen.
Deze workshop maakt deel uit van het programma Aan de slag met open source en wordt u aangeboden door Ministerie van Economische Zaken. Uitvoering Media Plaza in samenwerking met Syntens OASE en OSOSS .