Tivoli Utrecht

Nieuwe shows: Bettie Serveert, The Spirit that Guides Us, To the Max, Boemklatsch Utrecht Centraal, From Detroit to Memphis

De volgende shows gaan volgende week in de voorverkoop. Check www.tivoli.nl voor de exacte datum!

dinsdag 19 oktober Tivoli de Helling
THE SPIRIT THAT GUIDES US & support
19.30 u | 20.15 u | ¤ 7,-
http://www.thespiritthatguidesus.com

vrijdag 22 oktober Tivoli de Helling
TO THE MAX multimedia theaterprogramma
22.00 u | 22.30 u | ¤ 7,-

vrijdag 29 oktober Tivoli Oudegracht
Boemklatsch Utrecht Centraal
20:00 u | ¤ 10,-
www.boemklatsch.nl

vrijdag 12 november Tivoli de Helling
Bettie Serveert & support Voicst
19.30 u | 20.30 u | ¤ 12,-
www.bettieserveert.nl

De volgende show gaat niet in de voorverkoop, er zijn alleen kaarten aan de avondkassa verkrijgbaar. (let op: deze dansavond is gepland na het concert van Solomon Burke, mensen met kaartjes voor dit concert kunnen dus gewoon blijven om te dansen!)

zaterdag 9 oktober Tivoli Oudegracht
From Detroit to Memphis: The Soulside of St Paul & dj Dab 23.00 u | ¤ 6,-


* * *

2.Rectificatie: Soulwax is 23 november!

Vorige week stond in de nieuwsbrief vermeld dat het optreden van Soulwax op 23 oktober gepland staat. Dit moet echter dinsdag 23 november zijn! Onze excuses voor de verwarring. Kaarten zijn reeds in de voorverkoop!

dinsdag 23 november Tivoli Oudegracht
Soulwax
19.30 u | 21.00 u | ¤ 17.50


* * *

3. Het optreden van The Queers is afgelast

Het optreden van The Queers op donderdag 21 oktober in Tivoli de Helling is helaas afgelast. Kaarten die zijn gekocht bij Tivoli of Plato kunnen worden ingeleverd bij Tivoli (Oudegracht 245) en kaarten die gekocht zijn bij een van de verkooppunten van Ticketservice kunnen aldaar weer worden teruggebracht.

Onze excuses voor het ongemak.


* * *

4. Club RiTS viert Lustrumfeest!

Club RiTS - Le Club Le Plus Queer is elke vrijdag dé alternatieve plek om uit te gaan voor jonge holebi´s in de regio Utrecht. Op vrijdag 1 oktober viert de RiTS haar 5-jarig Lustrumfeest in Tivoli De Helling!

Kaarten à ¤ 6,50 zijn verkrijgbaar in boekwinkel Savannah Bay (Telingstraat 13, Utrecht) en tot 19 september te reserveren op www.clubrits.nl. Wees er snel bij als je zeker wilt zijn van een kaartje!

De sfeer wordt gezellig als altijd, maar er wordt meer dan ooit gezorgd voor een bijzondere avond! De deuren gaan open om 22:00 uur. Kijk voor meer informatie op www.clubrits.nl.

Tivoli de Helling
vrijdag 1 oktober

5 jaar jubileum RitS
zaal open 22.00 uur
entree ¤ 5,- (tevens eigen vvk)

http://www.clubrits.nl/
RiTS Lustrumfeest in Tivoli - De Helling!
MAIN STAGE dj's: Raime, Sylence, Sue-X, Toine
LOUNGE dj's: Goonie, Yeaty, Monique, An


* * *
5. HONGARIJE AAN ZEE in RASA

BESH O DROM + AANSLUITEND DJ een dollemansrit door 1000 jaar Balkanmuziek vrijdag 24 september | aanvang concert 22.30 uur | Entree ¤ 15,- | Passe-partout festival ¤ 60,-
'Vooruit met de geit', zo luidt ongeveer de vertaling van Besh o Drom, de naam van deze elektro-akoestische band. Besh o Drom raast inderdaad als een dolleman door de Balkan. Hun muziek laat zich het best omschrijven als futuristische, grootstedelijke bruiloftsmuziek. De melodieën zijn geïnspireerd op zigeuner- en andere volksmuziek uit de Balkan en het Midden Oosten. Traditionele muziekinstrumenten als cimbalom (hakkebord) en kaval (herdersfluit) blijken zich uitstekend te lenen voor wilde jazzimprovisaties, afgezet tegen funky blazers en opzwepende ritmes uit de clubcultuur. Voor meer informatie over het festival HONGARIJE AAN ZEE, zie www.rasa.nl


* * *

6. Win kaarten voor Benny Sings Schatjes en de latin-night Todo Salsa met Henry Knowles

Rocket cinema is het concept waarin een cinema klassieker door muzikanten Live wordt voorzien van een nieuwe soundtrack. In dit kader bewerkt Benny Sings op donderdag 23 september, met zijn zwoelle soul zang & beats, de bestaande soundtrack van de film "Schatjes". Hij wordt geïnspireerd door de bestaande muziek van "Schatjes" en zal de soundtrack dus (solo) LIVE uitvoeren.


* Schatjes! was hét bioscoopsucces van 1984 en was tevens de debuutfilm van Ruud van Hemert. Schatjes! is een oerhollandse, zwarte komedie over een helikopterpiloot (Peter Faber) die samen met zijn hysterische gade het pesterige kroost des huizes te lijf gaat. De strijd escaleert als moeder de tennisleraar van dochterlief (Akkemay) probeert te versieren en de kinderen de villa veranderen in een zwaar gewapende vesting.

Dit unieke project is in samenwerking met het Nederlands Filmfestival. En wil jij daarbij zijn? Stuur het antwoord van de onderstaande vraag op naar win@tivoli.nl


- Schatjes is het debuut van Ruud van Hemert. Noem een andere film van hem!


* Latingrooves? Win kaarten voor Todo Salsa met Henry Knowles

Hou je wel van een goede latin groove? Henry Knowles wordt ook wel de Tiesto van de salsa genoemd. Wil jij bij deze eerste editie van Todo Salsa zijn? Mail dan naar win@tivoli.nl en de snelste drie reacties krijgen een gratis kaartje voor deze avond. Mocht je niet bij de eerste 3 reacties zitten: als je vooraf bij Lot, Leen of 't Licht dineert krijg je 50 % korting op deze avond.

Een oude trompet schettert, ondergaande zon, cocktails, 'n zingende vrouw, zwoele latin en bewegende heupen. Het ultieme plaatje van een zomeravond in Zuid Amerika. Salsa-koning Henry Knowles (NY) opent een nieuwe maandelijks terugkerende reeks latin avonden in Tivoli Oudegracht onder de naam: Todo Salsa.

Henry Knowles' is de king van de salsa-draaitafel. In zijn jeugd op Puerto Rico kreeg hij de voorliefde voor Salsa met de paplepel ingegoten. In New York City zette hij dit als DJ voort. En inmiddels is zijn ster zo ver gerezen dat alle Latin-grootheden bij 'm op de stoep staan voor een remix. En als hij dan een dagje vrij heeft reist ie gewoon de wereld rond met zijn platentas. Tussen plaatsen als New York, St. Maarten, Toronto en Osaka prijkt fier zijn optreden in Utrecht. Laat die kont maar schudden!

De muziek van deze avond varieert van Bueno Vista Social Club tot Bebel Gilberto. De avond is niet alleen voor salsa-dansers maar je kunt er ook terecht voor je latin-grooves en disco-moves. Voor iedereen die toch een pasje salsa wil leren is er van 22.00 uur tot 23:00 uur een salsa-workshop. De workshop wordt gegeven door de beste leraren, zonder dat het iets extra's kost. Ten slotte geven Kenneth en Barbara van Contigo Sí een salsa show rond middernacht, voor wat extra inspiratie!

Informatie in het kort:
TODO SALSA ft. worlds no. 1 salsa dj HENRY KNOWLES 22:00 u | ¤ 10,- (inclusief salsa workshop)


* * *

7. Deze week in Tivoli o.a. Jasper Steverlinck (Arid), Supernatural, Todo Salsa: Henry Knowles, D.A.A.U. & Benny Sings

donderdag 16 september
POP-O-MATIC met dj St. Paul en vj Soundshadow
Different Styles, Different People, One Love
23:00 u | ¤ 4,- / studenten & U-pashouders gratis

vrijdag 17 september
SUPERNATURAL
dj Svendex & special guest from Italy : Gerardo Frisina mc Jeff & vj Out Of Order
Opzwepende latijnse percussie and subtiele samples. Met uptemppo latingrooves als Cubana en het meer jazzy Intenso. 23:00 u | ¤ 11,- / deur: ¤ 14,-

vrijdag 17 september
JASPER STEVERLINCK (ARID) & support
Solo project van de zanger van Arid
19:30 u | 20:15 u | ¤ 10,-

zaterdag 18 september
LOST PROPHETS
Besloten show. Kaarten zijn te winnen via o.a. 3fm!

zaterdag 18 september
TODO SALSA ft. worlds no. 1 salsa dj HENRY KNOWLES Salsa is hot! Inclusief workshop (22.00 u) en salsa-show. 22:00 u | ¤ 10,-

zaterdag 18 september
ACID VITAMIN met LIVE: Rob Acid (DU)
ACCCIIIEEEEED!
23:00 u | ¤ 9,-

zondag 19 september
BRAINBOX & FLAVIUM (afscheidsconcert)
Brainbox is een van de meest legendarische bands uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek en Flavium is een van de toonaangevende Nederlandse bluesformaties. 19:30 u | 20:15 u | ¤ 16,-

donderdag 23 september
D.A.A.U (Die Anarchistische Abendunterhaltung)
Antwerps gezelschap dat moeiteloos schakelt tussen feestelijke zineugerdeuntjes, downtempo reggae en kippenvelverwekkende ontroering. 20:30 u | 21:30 u | ¤ 9,-

donderdag 23 september
Benny Sings Schatjes (ism NFF)
20.30 u | 21.30 u | ¤ 6,-
Na afloop: POP-O-MATIC met dj St. Paul en vj Soundshadow Different Styles, Different People, One Love
23:00 u | ¤ 4,- / studenten & U-pashouders gratis