Gemeente Reimerswaal


Senioren in Reimerswaal sporten op eigen niveau Binnenkort wordt in Reimerswaal een sport- en beweegproject gestart met de naam GALM/SCALA. Het project is speciaal bedoeld voor sportief niet voldoende actieve senioren in de leeftijd van 55 tot 65 jaar. Samen met de gemeente Kapelle wordt het project uitgevoerd in het kader van het breedtesportproject Sport, gezamenlijk en breed.

Ongeveer zeven jaar geleden is in de kernen Krabbendijke, Kruiningen en Yerseke ook zo´n project gestart en de daaruit voortgekomen groepen bestaan nog steeds!

Het project biedt senioren met én zonder een chronische aandoening en/of lichamelijke handicap de gelegenheid om kennis te maken met allerlei sporten die worden aangepast op hun niveau en mogelijkheden.

In de kernen Hansweert, Rilland en Waarde zijn/worden alle inwoners tussen de 55 en 65 jaar aangeschreven. In de brief worden zij uitgenodigd mee te doen aan het project. Vervolgens komt een vrijwilliger langs om vragen te beantwoorden en inschrijfformulieren op te halen op 20, 21,22 of 23 september. Deze vrijwilligers zijn afkomstig van de St. Soc. Cultureel Werk Senioren, de Seniorenraad en de ANBO.

De inwoners van de overige kernen krijgen een brief of hebben deze reeds gekregen met een antwoordkaart om via deze weg aan te geven of men deel wil nemen aan het project.

Iedereen die mee wil doen wordt eerst uitgenodigd aan een fittest deel te nemen. Deze test vindt plaats op dinsdag 19 oktober a.s. in de Sporthal te Kruiningen. Hierbij is ook een arts aanwezig, die zonodig medisch advies kan geven.

Vervolgens wordt een sportprogramma van 12 weken aangeboden. Hierin worden in elke week gedurende een uur verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven door een speciaal opgeleide docent. Twee afzonderlijke programmas worden aangeboden, namelijk één voor mensen met en één voor mensen zonder een chronische aandoening en/of lichamelijke handicap. Na afloop van dit introductieprogramma kan worden meegedaan aan een vervolgprogramma, waarin ook wekelijks wisselende activiteiten worden aangeboden. Dit programma duurt 30 weken. Uiteraard wordt van de deelnemers een eigen bijdrage gevraagd.

Deelnemers uit de kernen Krabbendijke, Oostdijk, Kruiningen en Yerseke kunnen na de test deelnemen aan de bestaande groepen.

Het belangrijkste is dat de deelnemers plezier in het (samen) sporten krijgen en ontdekken wat allemaal mogelijk is. Ook worden verenigingen in staat gesteld om hun aanbod voor deze groep voor het voetlicht te brengen. Het groepen komen bijeen in de gymzalen en in de sporthal voor de groep uit Kruiningen.

Afsluitend vindt een tweede fittest plaats.

Omnisport Reimerswaal tekent voor de bestaande groepen In Krabbendijke, Kruiningen en Yerseke en voor de nieuwe groepen in Hansweert en Rilland., Sparta heeft een bestaande groep in Krabbendijke en Inter Scaldis start bij voldoende deelname in Waarde een groep op.

Info? Neem contact op met het servicepunt.

(Geplaatst op: 21-09-2004)