Provincie Drenthe

Extra bussen naar Zuidlaardermarkt

Assen, 11oktober 2004
Persberichtnummer 04-153

Op dinsdag 19 oktober vindt in Zuidlaren de Zuidlaardermarkt plaats. In opdracht van het OV-bureau zet Arriva op deze dag extra bussen in. Met deze bussen is de Zuidlaardermarkt vanuit Assen, Emmen en Groningen goed bereikbaar.

In tegenstelling tot voorgaande jaren rijden de buslijnen van en naar Zuidlaren volgens de bestaande dienstregeling. Dit betekent dat doorgaande reizigers niet meer hoeven over te stappen. Daarnaast worden geen buspendels meer ingezet vanaf Stadskanaal, Veendam en Hoogezand. Afgelopen jaar werd weinig gebruik gemaakt van deze pendels.

De Zuidlaardermarkt is met de volgende buslijnen bereikbaar:
* Vanuit Groningen vertrekt vier keer per uur een bus naar de Zuidlaardermarkt, dit betreft de buslijnen 57, 59 en Qliner 318.
* Vanuit Assen rijdt lijn 58 ieder uur extra door van Annen naar de Zuidlaardermarkt. Op deze buslijn worden in plaats van de taxi-vastbusjes grote bussen ingezet.

* Vanuit Emmen, Borger en Gieten rijdt ieder uur buslijn 59 naar de Zuidlaardermarkt.

* Vanuit Vries en Hoogezand is de Zuidlaardermarkt met taxi-vastlijn 44 te bereiken. Indien u met een groot gezelschap van deze buslijn gebruik wilt maken, dient u dit van te voren bij Arriva-klantenservice te melden (0900-202 202 2, 0,10 pm).

Arriva zet bij een grote toestroom van passagiers extra bussen in.

Op de buslijnen 57, 58, 59 en Qliner 318 geldt tijdens de Zuidlaardermarkt een voordeel-tarief. Een retourtje kost maar 5 en voor maximaal drie meereizende kinderen per volwassenen (tot 12 jaar) zelfs maar 50 cent. De voordeelkaartjes zijn verkrijgbaar bij de chauffeur.

Bezoek voor meer informatie over de Zuidlaardermarkt www.zuidlaarder-markt.nl, de dienstregeling van de verschillende buslijnen www.arriva.nl of een compleet reisadvies met het openbaar vervoer van huis tot het evenement www.9292ov.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl