Ingezonden persbericht


Persbericht

Bijna 400 scholieren gaan weer straatvoetballen

Volgende week dinsdag, 19 oktober, wordt op het parkeerterrein bij de AMVO vanaf 09.30 uur het derde Schoolstraatvoetbaltoernooi om het kampioenschap van Edam/Volendam gehouden. En opnieuw wordt er een record verbroken, omdat maar liefst 19 meisjesteams zich hebben ingeschreven. Dat is meer dan ooit! Naast de 20 jongensploegen, brengt dat het aantal deelnemende teams op 39, wat inhoudt dat er bijna 400 scholieren uit de groepen 7 en 8 in actie zullen komen. De aftrap is om 09.30 uur en de finales zijn rond 16.30 uur gepland.

Net als in voorgaande jaren zullen alle wedstrijden door trainers, spelers en oud-spelers van FC Volendam worden geleid. Tussen de wedstrijden door zullen de bekende entertainers Hans Versnel en onze eigen Martin Binken het commentaar verzorgen. Vanaf 13.00 uur 's middags zijn er activiteiten, zoals voetvolley, met de medewerking van spelers van de koploper van de Gouden Gids Divisie.

Het verschil met 2002 en 2003, beide jaren pakten de Blokwhere (jongens) en de Spinmolen (meisjes) de titels, is dat er ditmaal niet volgens het knock-outsysteem zal worden gespeeld. Er is dit keer gekozen voor poules, waardoor ieder team tenminste twee wedstrijden speelt. De spelregels zijn opnieuw versimpeld. Ieder team bestaat uit zes spelers en verder zal er niet al te moeilijk worden gedaan, om zo iedereen zo puur natuur mogelijk te laten voetballen.

Het toernooi wordt georganiseerd door de jongerenstichting Volendam United in samenwerking met FC Volendam. De aftrap is om 09.30 uur en de finales zijn rond 16.30 uur gepland.

Meer informatie kunt u vinden op www.volendamunited.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,