Gemeente Capelle a/d IJssel

Tweede klusweek in Schollevaar-Oost

Logo Schollevaar-Oost

Na het grote succes van vorig jaar, wordt ook dit jaar een klusweek georganiseerd in Schollevaar-Oost. Op 19, 20 en 21 oktober 2004 staat de kluscaravan van ComWonen en de gemeente Capelle aan den IJssel op verschillende plaatsen in de wijk. De klusweek is niet alleen voor de volwassenen interessant, ook voor de jongeren uit Schollevaar-Oost zijn er verschillende activiteiten.

Kluscaravan in de wijk
Op 19 oktober staat de kluscaravan aan de Norma en Arabella, op 20 oktober nabij de Prent en Penseel en op 21 oktober aan de Bonnefanten. ComWonen en de gemeente Capelle aan den IJssel staan klaar om kleine ingrepen aan de woningen en buitenruimte direct aan te pakken. Ook kunnen bewoners langskomen voor een praatje over de wijk, een suggestie, een vraag of gewoon voor een kopje koffie.

Kinderactiviteiten tijdens klusweek
De Stichting Jongerenwerk verzorgt rond deze klusweek leuke activiteiten in Schollevaar-Oost: op dinsdag 19 oktober de zogenaamde Mega-Scholleslag rond de Norma en de Arabella. Woensdag 20 oktober is de Penseel de plek waar het allemaal gebeurt: een straatdiner, gevolgd door een lampionnentocht Schollevaar by night door de wijk. De avond wordt afgesloten met een familiefilm. Op donderdag 21 oktober ten slotte kunnen kinderen een stoomcursus theatertechniek volgen bij Circus Jopie aan de Bonnenfanten. Ze presenteren als afsluiting hun kunsten voor publiek.

Project Thuis in Schollevaar-Oost
De klusweek is onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. Doel van het project is onder andere het verbeteren van de buitenruimte en woningen en dat bewoners elkaar beter leren kennen en zich meer inzetten voor de eigen leefomgeving. De gemeente Capelle aan den IJssel en ComWonen zijn de initiatiefnemers van dit project.