Gemeente Woerden


Hoe zijn onze manieren? Waarden in Woerden

Op dinsdagavond 19 oktober worden de inwoners van Woerden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over waarden en normen. U bent welkom om op die avond vanaf 20.00 uur in de Milandhof in Zegveld te komen praten.

Voelt u zich thuis op straat? In uw wijk? Vindt u dat we goed met elkaar omgaan? Vindt u Woerden veilig, schoon en vriendelijk? Laten we het daar eens over hebben. Waarden en normen, iedereen in Nederland heeft het erover. Vindt u het nodig om er ook in Woerden aandacht aan te besteden? Moeten er in Woerden duidelijke afspraken worden gemaakt over de manier waarop we met elkaar omgaan, of is dat helemaal niet nodig?

Gezien de landelijke aandacht voor normen en waarden verwacht de gemeenteraad van Woerden dat er ook bij de inwoners van Woerden belangstelling is voor een dergelijke discussie. Daarom heeft de raad openbare bijeenkomsten georganiseerd om te inventariseren of de inwoners actief willen deelnemen aan een dergelijk gesprek.

Op 19 oktober a.s. praten we hierover in de Milandhof in Zegveld. Komt u ook?
20 september j.l. is gediscussieerd over waarden en normen in het Arsenaal. Tijdens deze avond werd het woord 'respect' veel genoemd. Een belangrijk begrip als het gaat om het samenleven. Na de groepsdiscussies werd geconcludeerd dat mensen vaak heel goed weten wat je wel en niet van anderen mag verwachten. Maar hoe spreek je iemand aan als deze iets doet wat jij niet wilt? Dat is erg lastig. Harde conclusies zijn er die avond nog niet getrokken dat komt later.

18 november a.s. is er nog een bijeenkomst in Harmelen.