Gemeente Zwolle

Theo Rietkerk geeft aftrap bij startavond Mastenbroek

Dinsdagavond 19 oktober houdt gedeputeerde Theo Rietkerk een korte inleiding op de informatieavond voor het project 'Streekeigen huis en erf in uitvoering'. Hij zal daarbij ingaan op de aanwijzing van de Mastenbroek en Kamper eiland als Nationaal Landschap en de aftrap geven voor het uitvoeringsproject.

De informatieavond is bedoeld om inwoners van de polder Mastenbroek uitleg te geven over het project 'Streekeigen huis en erf in uitvoering'. Bewoners van de polder kunnen subsidie, gratis advies en ondersteuning krijgen bij het opknappen van hun erf, boerderij of ander gebouw op het erf. Monumentenwacht adviseert bij onderhoud aan de bebouwing, Landschap Overijssel bij aanplant en onderhoud van het groen. De subsidie die beschikbaar is, varieert van 15 tot 50% voor de bebouwing en van 75 tot 100% voor het groen. Alle inwoners van de polder hebben de afgelopen week een informatiefolder en een uitnodiging voor de startavond in de bus gekregen.

De avond wordt gehouden op 19 oktober 2004 in Het Trefpunt in Mastenbroek en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf half acht. Gastheer is de Vereniging Polderbelangen Mastenbroek. Van 20.00 tot 21.00 uur leggen sprekers uit hoe het project werkt. Daarbij zal ook aandacht zijn voor de werkgroep van bewoners, die de bovengenoemde organisaties zal ondersteunen. Aansluitend is een informatiemarkt (vrije in- en uitloop), waarbij mensen specifieke vragen kunnen stellen over (onderhoud aan) hun eigen erf, boerderij, bakhuis, hooimijt of schuur. Men wordt uitgenodigd om schetsen of foto's mee te nemen. Op de avond kan men ook informatie krijgen over de drie cursussen die in het kader van dit project worden gegeven: twee boerenervencursussen (een cursus over het erf en een cursus over de bebouwing) en een snoeicursus.

De gemeente Zwolle geeft financiële ondersteuning aan dit project.


---