Gemeente Nijmegen

Presentatie stedenbouwkundig plan Hessenberg

Dinsdag 19 oktober wordt het stedenbouwkundig plan voor de Hessenberg gepresenteerd. De bijeenkomst wordt tussen 20.00 tot 22.00 uur gehouden in activiteitencentrum Doddendaal, Achter Valburg 2 (zijstraat Regulierstraat).

orig jaar zomer is door een ontwerpteam een stedenbouwkundige schets gepresenteerd voor het voormalige Gelderlanderterrein aan de Hessenberg. Stedenbouwkundige Filip Delanghe heeft vervolgens, in samenspraak met de belangengroepen uit de Plangroep Hessenberg, deze schets uitgewerkt tot een stedenbouwkundig plan. Dit plan licht hij op 19 oktober toe. Er staat een maquette van het ontwerp en er wordt een computeranimatie vertoond waarmee virtueel door het plan kan worden gewandeld. De plangroep licht toe welke uitgangspunten zijn gerealiseerd. De aanwezigen krijgen ruimschoots de gelegenheid om te reageren en om vragen te stellen.

De Plangroep adviseert volgende maand het college van burgemeester en wethouders over het stedenbouwkundig plan. Nadat de gemeenteraad een besluit heeft genomen, worden de architecten geselecteerd en gaat ook de bestemmingsplanprocedure lopen.

Het stedenbouwkundig plan is vanaf 20 oktober ook te zien op de website van de Gemeente Nijmegen, www.nijmegen.nl