INNOVATIENETWERK

Innovatie door andere benadering vanzelfsprekendheden.

Dinsdag 19 oktober aanstaande zal vanaf 11.30 uur in Theater Diligentia in Den Haag het nieuwste rapport van InnovatieNetwerk Groene Ruimte en Agrocluster, getiteld 'Kwetsbare vanzelfsprekendheden rond natuur, Een zoektocht naar innovaties rond de spanning tussen natuurbeleving en natuurbeleid' worden gepresenteerd. De heer Andriessen, lid van het bestuur, zal de eerste exemplaren aanbieden aan:

- De heer Kalden, Secretaris-generaal van het Ministerie van LNV;
- De heer Krouwel, Directeur Duurzaamheid en Maatschappelijke Innovatie van Rabobank Nederland;

- De heer Langeweg, Directeur Algemeen Ledenbelang van de ANWB;
- Mevrouw Putman, Hoofd Afdeling Kredieten van de ASN Bank;
- De heer Schnabel, Directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau;

- De heer Wijffels, Voorzitter van de Vereniging Natuurmonumenten. Verder zal de heer Schnabel ook een column uitspreken waarin hij zijn mening over dit onderwerp verwoordt.

In dit rapport wordt gekeken naar de vanzelfsprekendheden die in natuurbeleid en natuurbeleving zijn geslopen, en die het denken over vernieuwing behoorlijk in de weg staan. Als gevolg hiervan wordt het natuurbeleid in Nederland alsmaar kwetsbaarder. Het rapport gebruikt deze vanzelfsprekendheden vervolgens als inspiratiebron om te komen tot vernieuwende ideeën op het gebied van de omgang met natuur.

Met de analyse en ideeën die in het te publiceren rapport zijn opgenomen, wil InnovatieNetwerk bijdragen aan het ter discussie stellen van hinderlijke vanzelfsprekendheden en het creëren van ruimte voor vernieuwing. Het rapport geeft ideeën voor innovaties gericht op het naar elkaar toe laten groeien van natuurbeleid en natuurbeleving. Een voorbeeld hiervan is 'Bangkok, wonen in het veen', waarbij nieuwe combinaties van wonen, natuur- en waterbeheer worden voorgesteld. Deze ideeën zijn geen blauwdruk, maar bedoeld als inspiratiebron voor iedereen die bezig is met natuur in Nederland.

InnovatieNetwerk gaat relevante partijen in het debat betrekken en hen proberen te verleiden tot innovatieve initiatieven. De aankomende rapportaanbieding is een eerste stap hiertoe.

Meer info: Ir. N.J. Beun, 06-48131099 of e-mail n.j.beun@innonet.agro.nl. Het rapport kunt u vanaf dinsdag 19 oktober downloaden via www.agro.nl/innovatienetwerk/ of als hardcopy bestellen via telefoonnummer 070-3785954.

18 okt 04 14:20