ARINSO PEOPLE SERVICES

KLM sluit HR insourcingsdeal met Arinso

KLM draagt beheer en onderhoud van de payroll en HR over aan Arinso People Services

Rotterdam, 19 oktober 2004 - De KLM heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Arinso People Services voor het onderhoud en beheer van haar SAP HR applicatie. De overeenkomst vertegenwoordigt een totale waarde van 3 miljoen Euro en kent een duidelijke resultaatverplichting die is vastgelegd in Service Level Agreements (SLA's). Arinso People Services wordt verantwoordelijk voor het aannemen en afhandelen van calls op het gebied van payroll, personeelsadministratie, werving en selectie, rapportages en interfaces. Het insourcingscontract is een voortvloeisel uit een jarenlange relatie tussen beide bedrijven.

Roel Fiolet, Information Manager P&O van KLM: 'Door uitbesteding van payroll-, HR- en applicatiebeheer verlagen we de kosten en worden deze bovendien beter voorspelbaar. De overeenkomst omschrijft haarscherp welke diensten we van Arinso verwachten en tegen welke kosten de dienstverlening wordt geleverd. Een voordeel hiervan is dat we af zijn van resourcing- en kwaliteitissues. Dat scheelt aanzienlijke inspanningen en managementaandacht'. Arinso People Services is in de nieuwe situatie geheel verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening. De dienstverlening strekt zich uit van de bezetting van het beheerteam tot het zorgdragen voor correcte afhandeling van de ontvangen calls tegen de juiste snelheid en kwaliteit. Peter Bouten, Director van Arinso People Services: 'Deze vorm van dienstverlening past uitstekend binnen de sterk groeiende servicedienstverlening van Arinso. We ontwikkelen ons steeds meer naar een volledige HR service partner voor onze nationale en internationale klanten. In deze rol kijken we niet alleen kritisch naar HR processen en de automatisering daarvan maar nemen we ook steeds meer taken en verantwoordelijkheden over.'

Application Maitenance Insourcing HRM wordt steeds veelzijdiger en complexer. De eisen die dit stelt aan de flexibiliteit van HR applicaties en het beheer ervan nemen fors toe. Steeds meer organisaties besluiten HR- en payrollprocessen geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan gespecialiseerde bedrijven zoals Arinso People Services. Arinso beschikt in Nederland over 200 ervaren HRM specialisten die zich bezig houden met implementatie en beheer van HRM applicaties. Een belangrijk onderdeel van deze dienstverlening is de Application Maintenance Insourcing. Op basis van vaste afspraken (SLA's) wordt het beheer van de interne HR- en payroll applicaties hierbij ondergebracht bij de specialisten van Arinso.

Over KLM Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. (KLM) is een wereldwijd opererende luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Amsterdam Airport Schiphol, een van de modernste luchthavens van de wereld. KLM vormt het middelpunt van de KLM Groep, waarvan ook KLM cityhopper en Transavia deel uitmaken. KLM Groep heeft vier kernactiviteiten: passagiersvervoer, vrachtvervoer, onderhoud van vliegtuigen, motoren en componenten en de uitvoering van charters en low fare lijndiensten. KLM Groep en haar partners vliegen naar meer dan 400 steden in 85 landen op zes continenten. Bij KLM Groep werken ruim 34.000 mensen. Het bedrijf vervoerde 2003/2004 23 miljoen passagiers en 529.000 ton vracht.

Over ARINSO ARINSO People Services Nederland B.V. is onderdeel van ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde HR Services partner die HR services en IT-oplossingen levert aan middelgrote en grote (inter)nationale werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch Advies, Outsourcing Services en Technology Integration Services. Bij ARINSO International werken wereldwijd (nu 22 landen) ruim 1500 medewerkers, waarvan circa 250 in Nederland. In 2003 is de geconsolideerde netto omzet gegroeid tot ruim 130 miljoen euro. ARINSO is gespecialiseerd in het ondersteunen van haar klanten bij het vormgeven en exploiteren van hun HR-beleid en -operatie alsmede het realiseren van innovatieve ICT toepassingen en HR Shared Services.

EINDE PERSBERICHT