AutoRai

19-10-2004

Hybride aangedreven Lexus RX400h

Lexus toont de hybride-aangedreven RX400h op de Europese conferentie Energy in Motion: a journey towards a clean and climate neutral road-transport system dat morgen en overmorgen (19 en 20 oktober) in Amsterdam zal worden georganiseerd.

De volgend jaar in Nederland te introduceren Lexus RX400h is de eerste Premium-SUV voorzien van hybride aandrijving, waardoor de CO2 uitstoot uiterst laag is. Het congres wordt in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie georganiseerd door de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Economische Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

Vanuit de organisatie van het congres is de Toyota/Lexus organisatie gevraagd een bijdrage te leveren aan deze Europese bijeenkomst, die zich richt op de verbetering en introductie van schone en zuiniger autos en vrachtautos. De bijdrage van Toyota/Lexus vindt plaats in de vorm van een presentatie door de heer Yamashina, Managing Officer van Toyota Motor Company, waarin nader wordt ingegaan op de ontwikkelingen in de energiemarkt voor mobiliteit en de door Toyota ontwikkelde schone hybride technologie waarbij een benzinemotor wordt gecombineerd met één of twee elektromotoren. Daarnaast worden twee typen hybride autos van het concern getoond, zoals de volgend jaar op de Nederlandse markt te verschijnen Lexus RX400h. Het verbruik van de Lexus RX400h is vergelijkbaar met dat van een viercilinder familiesedan en kent een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot dan te doen gebruikelijk in dit segment. Een en ander wordt bereikt zonder in te leveren op dynamische prestaties. Zo bedraagt onder meer de acceleratie van 0-100 km/h slechts 7,6 seconden. Ook wordt de eerste hybride aangedreven auto ter wereld getoond: de Toyota Prius, waarvan de tweede generatie inmiddels wereldwijd uiterst succesvol is. Daarnaast zal Toyota ook een waterstofauto presenteren onder de noemer FINE-S.