Gemeente Woudrichem

18/10/2004
Start programmaraad

Op 23 augustus 2004 is door de gemeenten Aalburg, Giessenlanden, Gorinchem, Werkendam en Woudrichem een gezamenlijke programmaraad voor de kabel geïnstalleerd. Als voorlopige naam is gekozen voor AGGWW, de beginnende lettersvandebetrokkengemeenten.

Hiermee voldoen zij volgens de mediawet aan haar wettelijke verplichting om een orgaan te hebben dat de kabelexploitant (Casema voor deze regio) adviseert in het samenstellen van een basispakket van 15 TV-zenders en 25 radiokanalen. Hiervan zijn de Nederlandstalige publieke, regionale, eventueel lokale en Belgische zenders verplicht om door te geven. De programmaraad gaat dus over de invulling van de aanvullende zenders. Daarnaast kan Casema ook nog zenders aanbieden in zgn. pluspakketten waarvoor geen advies vereist is, maar vaak wel overleg met de programmaraad wordt gevoerd.

Na een sollicitatieronde door de genoemde gemeenten heeft iedere gemeente twee vertegenwoordigers voorgedragen. Deze tien personen worden geacht een representatieve afspiegeling van de bevolking te zijn voor de belangrijkste maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen in de regio Zuid-Oost Alblasserwaard en het Land- van Heusden en Altena.

Op 28 september is reeds een eerste vergadering geweest om de raad op te starten. Op dinsdag 2 november 2004 wordt er in het gemeentehuis van Giessenlanden een volgende vergadering gehouden. Deze vergadering heeft een oriënterend karakter met als belangrijkste agendapunt een informatieve presentatie door de Stichting Landelijk Steunpunt Programmaraden Kabelraden.nl.

De vergaderingen zijn openbaar. Wel wordt gevraagd u minstens drie dagen vooraf aan te melden bij de secretaris i.v.m. de grootte van een vergaderruimte.
De te behandelen onderwerpen van de vergaderingen worden vooraf bekend gemaakt in de regionale bladen en op de internetsites van de gemeenten. Op dit moment is de programmaraad bezig met het opzetten van een eigen internetsite.

De leden van de programmaraad zijn:


* dhr. J. den Dekker;

* dhr. C.J. Geeve;

* mw. M. Gelsing;

* dhr. W.J.P. Hoeve (notulist);

* dhr. C.J.L. van Kesteren (voorzitter);


* dhr. B.J. Lether;

* dhr. H. Piso;

* dhr. N. van Santen;

* dhr. C.M.W. van Tilborg;

* dhr. L. Timmer (secretaris).

De programmaraad is bereikbaar op:

- Postbus 1033, 3380 AA Giessenburg

- Tijdelijk e-mailadres: l.timmer@freeler.nl