Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 19 oktober 2004

Overname Ross Systems door CDC Software definitief

De aandeelhouders van Ross Systems zijn onlangs accoord gegaan met de definitieve overname van het bedrijf door CDC Software, de softwaredivisie van chinadotcom corporation (Nasdaq: CHINA). De plannen voor de overname werden eind vorig jaar al bekend gemaakt. CDC Software betaalt een bedrag van 65,7 miljoen dollar in contanten en eigen aandelen voor Ross Systems. Uiteraard is ook de Nederlandse vestiging van Ross Systems bij de overname betrokken. Vanuit het kantoor in Zeist houden zich zo'n 30 medewerkers bezig met sales, implementatie en support van softwareproducten in de Benelux.

CDC raakte in Ross Systems geïnteresseerd vanwege de succesvolle focus op de procestechnologie. CDC is vastbesloten dat succes na de overname te continueren. De visie op de toekomst van Ross Systems blijft dan ook onveranderd. Het streven blijft Ross Systems uit te laten groeien tot een van de toonaangevende softwareleveranciers voor de procesindustrie, die producten levert met echte, toegevoegde waarde voor de klant. Ook in de operationele activiteiten van Ross Systems zullen geen noemenswaardige veranderingen plaatsvinden. Ross Systems blijft onder de eigen naam, onder het huidige management en met de bestaande organisatie actief.

De overname van Ross Systems is voor CDC van groot strategisch belang, omdat CDC daardoor haar positie als wereldwijd aanbieder van enterprise software producten versterkt. Het CDC portfolio omvat nu oplossingen voor ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), SCM (Supply Chain Management) en BI (Business Intelligence). De producten zijn complementair en maken het mogelijk het ERP-systeem van Ross Systems, iRenaissance, uit te breiden met vele nieuwe geïntegreerde functionaliteiten. Door de toegang tot de uitgebreide technische faciliteiten van CDC zoals het software development center in Shanghai is Ross Systems in staat de plannen voor productontwikkeling te versnellen. Op het programma staan zowel nieuwe standaard functionaliteiten voor iRenaissance, maar ook compleet nieuwe applicaties en desgewenst maatwerkcomponenten voor klanten.

Ook in regionaal opzicht zijn CDC en Ross Systems complementair. CDC Software is één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise solutions in Azië. In de regio werken naar schatting zo'n zeshonderd ondernemingen in de financiële wereld, de toeristische sector en de industrie met softwareproducten van CDC. Het zwaartepunt van de activiteiten van Ross Systems daarentegen ligt in Amerika en Europa, waar meer dan duizend grote ondernemingen met softwaresystemen van Ross Systems werken. Dankzij de overname krijgt Ross Systems toegang tot de Chinese markt, die over een omvangrijke, eigen procesindustrie beschikt en die door veel multinationals momenteel als een interessante productielocatie wordt beschouwd.


---

Noot voor de pers: meer informatie over Ross Systems en chinadotcom corporation kunt u vinden op de websites www.rossinc.com en www.corp.china.com. Voor vragen over Ross Systems Nederland kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., een onderdeel van chinadotcom corporation (NASDAQ: CHINA) brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en bij producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan duizend grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa. In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 30 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance.