Politie Flevoland

Aanhouding na woningbrand

Almere 19-10-2004 - De politie in Almere Haven heeft maandagnacht een 52-jarige man uit Almere aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt brand in zijn eigen huis te hebben gesticht. Zijn woning brandde nagenoeg uit, in verband met de rookontwikkeling werd ook een aantal omwonenden uit hun flat gehaald en voor opvang naar het politiebureau overgebracht.

De politie had die nacht al eerder een melding gehad van een brandje in dezelfde woning. Dit kon door de brandweer simpel geblust worden. De schade viel mee en de bewoner raakte niet gewond. Later die nacht was er een tweede melding, waarna de bewoner zelf al uit de woning was gegaan.

Er werd vervolgens door de politie een aantal verklaringen van buurtbewoners afgenomen. Aangezien agenten mede daardoor vermoedden dat er sprake was van brandstichting, werd de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Naast omwonenden heeft de dierenambulance een aantal huisdieren in veiligheid gesteld.