VCD AUTOMATISERING

ShopReplenishment zorgt voor lagere kosten.

Uniek concept dat besparingen realiseert in het logistieke proces.

VCD Automatisering B.V. is op dit moment samen met Jan Linders Supermarkten B.V. bezig met het project Geautomatiseerd Bestellen. Het doel van dit project is om besparingen te realiseren in de logistieke processen door het bestelproces bij de filialen verder te automatiseren. Het project heeft inmiddels geresulteerd in het gezamenlijk ontwikkelen van de vernieuwende module Shop Replenishment.

De essentie van Shop Replenishment is dat vanuit het kassasysteem informatie wordt aangeleverd over de werkelijke verkopen. Met behulp van geavanceerde functionaliteit wordt een betrouwbare prognose berekend van de te verwachten verkopen. Vervolgens wordt op het gewenste tijdstip een besteladvies voor het filiaal gegeven, gebaseerd op onder meer de prognose, leadtime en lokale invloeden. Dit besteladvies wordt daarna in het ERP-systeem verwerkt.

Voordelen van de module Shop Replenishment zijn: terugbrengen van derving en nee-verkoop, efficiëntere planning van personeelsinzet en goedereninkoop, voorraadoptimalisatie in filialen en distributiecentra, beter inzicht in de werkelijke marge per filiaal en efficiënter inspelen op consumentenvraag.

In het voorjaar van 2005 vindt de implementatie van de module Shop Replenishment plaats bij de eerste filialen van Jan Linders Supermarkten. De module wordt dan geïntegreerd met het ERP-systeem DistRetail dat een aantal jaren geleden door VCD Automatisering is ontwikkeld voor en in samenwerking met enkele retailorganisaties. Jan Linders Supermarkten was destijds één van de initiatiefnemers.

De verwachting van VCD Automatisering en Jan Linders Supermarkten is dat de module echt tot de verbeelding zal spreken. Voor Jan Linders Supermarkten zal het in ieder geval een bepalende stap voorwaarts betekenen!!

Profiel VCD Automatisering: VCD Automatisering behoort tot de grotere zelfstandige ICT-bedrijven van Nederland. In diverse segmenten behoort VCD tot de top drie van Nederland. VCD is al meer dan 27 jaar landelijk actief voor organisaties in uiteenlopende sectoren. Met 150 professionals richt VCD zich op hoogwaardige totaaloplossingen in IT en -strategie. Vanuit het one-stop-shopping concept levert VCD zowel consultancy, standaard en maatwerksoftware als beheer en infrastructuur.

VCD focust zich op de branches retail, gezondheidszorg, finance, transport, zakelijke dienstverlening en overheid. Daarnaast heeft VCD zich sterk gespecialiseerd in een aantal productgroepen, zoals Business Intelligence, Progress-toepassingen en standaardoplossingen op financieel, logistiek en HRM gebied. Bovendien heeft VCD strategische allianties opgebouwd met wereldspelers in de ICT-branche, zoals Exact Alliances, BusinessObjects, Cognos, Oracle, Progress, en HP.

Aanvullende informatie: Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Han Faber, Accountmanager Retail.

VCD Automatisering, Rozenburglaan 1, Postbus 917, 9700 AX Groningen, Telefoon (050) 579 55 00, www.vcd.nl.

19 okt 04 10:00