Stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht 19-10-2004 - Nieuwsberichten district Stad Utrecht

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie twee jongelui aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 16.30 uur werd de politie verzocht om naar het Gildenkwartier te gaan, omdat een 16-jarige jongen en een 18-jarige man beiden uit Utrecht een winkeldiefstal hadden gepleegd. De verdachten hadden voor ongeveer 14,- weggenomen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en beiden kregen een winkelontzegging van één jaar.

Gaslek

UTRECHT Op maandagmiddag heeft een gaslek plaatsgevonden in een woning aan de Wittevrouwenstraat.

Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Wittevrouwenstraat een gaslek was ontstaan. Bij het slopen van een pand was er in de kelder een gasleiding kapot getrokken. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon het gat niet dichten. Diverse panden aan de Plompetorengracht en Lucasbolwerk moesten ontruimd worden. Ook de bibliotheek tegenover het pand is ontruimd. Nadat een energiebedrijf ter plaatse kwam om het gat van de leiding te dichten kon alles weer vrijgegeven worden.

Winkeldiefstal

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie twee meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Rijnkade te gaan, omdat een 13-jarig en een 14-jarig meisje uit Reeuwijk een winkeldiefstal hadden gepleegd. De twee meisjes hadden zonder te betalen een aantal goederen in hun tas gestopt. Zij zullen worden overgedragen aan bureau Halt.

Onder invloed

UTRECHT Op maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 15.00 uur hield de politie een algemene verkeerscontrole op de Hopakker. Hierbij kreeg ook een 33-jarige man uit Utrecht een stopteken, waaraan hij voldeed. Nadat de bestuurder zijn voertuig langs de kant van de weg had geparkeerd en de politie in de richting van het linkerportier liep, vond de bestuurder het kennelijk genoeg en reed weg in de richting van Van Asch van Wijckskade. De politie is erachteraan gegaan, maar raakte het voertuig uit het zicht kwijt. De politie is via de Noorderbrug, Koekoekstraat, de Adelaarstraat opgereden. Aldaar zagen de agenten het voertuig de Johannes de Bekastraat uitrijden gaande in de richting van de Draaiweg. De bestuurder sloeg hierna rechtsaf de Zaagmolenkade in en parkeerde zijn voertuig op de Willem Arntszkade. Aldaar heeft de politie de man kunnen aanhouden en het bleek dat hij gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 270 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder verzekering en het niet voldoen aan een stopteken.