Heuvelrug, 10.10 uur

Utrecht 19-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verdovende middelen aangetroffen

VEENENDAAL/OVERBERG- Op maandagochtend werd na binnengekomen informatie een onderzoek ingesteld naar verdovende middelen op drie locaties.

Dit gebeurde op de Davidsstraat, de Jan van Gooyenstraat en in caravan op een camping in Overberg. Op de Jan van Gooyenstraat werd een 31-jarige man uit Veenendaal aangehouden. In Overberg werd een 24-jarige man uit Veenendaal aangehouden. Alleen op de locatie Overberg werd ongeveer een halve kilo verdovende middelen aangetroffen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Verdachte drugshandel aangehouden

RENSWOUDE De politie van het district Heuvelrug heeft een onderzoek naar handel in softdrugs door een 44-jarige inwoner van Renswoude nagenoeg afgerond.

In de afgelopen maanden ontving de politie signalen van omwonenden en ouders van minderjarige kinderen over mogelijke drugshandel door de verdachte. Hierop werden verschillende jongeren ontboden op het politiebureau. Zij verklaarden dat bij de inwoner van Renswoude inderdaad weed gekocht en gebruikt werd. Hierop vond op 22 september een instap plaats in de woning van de verdachte. In zijn woning werd bijna 30 gram aan hasj en weed aangetroffen. De man werd hierop aangehouden.

Tijdens het verhoor bekende de verdachte dat hij sinds november 2003 aan de jeugd softdrugs aanbood. Rond de vijftien jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar en woonachtig in Renswoude, Scherpenzeel en Veenendaal, bezochten de man met enige regelmaat. De verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Verkeerscontroles

RHENEN De politie heeft op maandag 18 oktober op meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Op de Nieuwe Veenendaalseweg werden zeventien automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden. De bestuurder met de meeste haast reed 81 km/u. Tevens werd een bromfietser bekeurd omdat hij op de rijbaan reed en een automobilist omdat hij geen gordel droeg.

Op de Veenweg werden twee automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden en voor hetzelfde feit werd ook op de Utrechtsestraatweg een automobilist bekeurd.

Vuurwerk

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 18 oktober werden twee jongens bekeurd voor het afsteken of het bezit van vuurwerk.

Rond 15.40 uur kreeg de politie de melding dat op de Langbroekseweg vuurwerk werd afgestoken. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij dat een 14-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede een rotje afstak. Hij en twee andere jongens werden staande gehouden. De 14-jarige jongen had 23 astronauten bij zich. Eén van de anderen, een jongen van 13 jaar uit Wijk bij Duurstede, had 30 astronauten bij zich. De derde jongen had geen vuurwerk. De 13- en 14-jarige verdachten kregen een bekeuring en het vuurwerk werd in beslag genomen.