Ingezonden persbericht


webMethods introduceert webMethods Fabric productsuite

Nieuwe bedrijfsintegratiesoftware koppelt flexibiliteit en slagvaardigheid op bedrijfsniveau aan maximale controle en efficiency op IT-niveau

AMSTERDAM - 19 oktober 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van bedrijfsintegratiesoftware, maakt de introductie bekend van webMethods Fabric, een complete productsuite voor bedrijfsintegratie. De volledige webMethods Fabric productsuite bestaat uit het Enterprise Services Platform, Business Process Management, Business Activity Monitoring en het Composite Application Framework. webMethods Fabric vormt de nieuwe standaard voor service georiënteerde bedrijfsintegratie en helpt organisaties bij het integreren, samenstellen en optimaliseren van alle bedrijfsprocessen.

Het unieke aan webMethods Fabric is dat het niet alleen alle IT-systemen van een organisatie toegankelijk maakt, maar tevens alle onderliggende bedrijfsprocessen en -componenten oproepbaar maakt als (web)service. Alle (web)services die binnen webMethods Fabric worden ingezet, ongeacht de herkomst, worden omgezet in zogenaamde Smart Services en krijgen automatisch alle functionaliteit mee, die ook in webMethods Fabric zelf aanwezig is. Smart Services worden zo autonome bedrijfscomponenten, uitgerust met diagnostische en corrigerende functionaliteiten, zoals die ook in BAM-oplossingen te vinden zijn. De Smart Services kunnen weer eenvoudig worden samengevoegd tot hele nieuwe Smart Processes. Deze Smart Processes leggen pro-actief een relatie met de door de organisatie vastgestelde KPI's. Een organisatie krijgt zo op elk gewenst moment volledig inzicht in de prestaties van iedere stap in een bedrijfsproces en kan dit proces eenvoudig in real-time aanpassen. Organisaties kunnen hierdoor slagvaardiger en intelligenter reageren op hun omgeving en hun manier van zaken doen snel en adequaat op de nieuwe situatie afstemmen.

webMethods Fabric stelt op deze wijze organisaties in staat om zich te concentreren op de bedrijfsmatige kant van het zakendoen. Het levert alle gereedschappen om bedrijfsprocessen flexibel vorm te geven en in te zetten, zonder belemmeringen op te werpen vanuit de IT-infrastructuur. Organisaties moeten continu nieuwe en innovatieve producten of diensten bedenken om zich van de concurrentie te onderscheiden. Dat is alleen mogelijk als IT de oplossingen kan leveren, die deze innovaties ondersteunen. webMethods Fabric maakt het mogelijk voor de IT om gelijke pas te houden met de veranderingen in de omgeving en de benodigde aanpassingen in bedrijfsprocessen snel en adequaat door te voeren.

webMethods Fabric is volledig gebaseerd op algemeen geaccepteerde industriestandaarden en verschilt daarin met andere infrastructuuraanbieders, die veelal een bedrijfseigen oplossing aanbieden. webMethods Fabric is vanaf heden algemeen verkrijgbaar. Meer informatie over webMethods Fabric is te vinden op de website: www.webMethods.com.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) levert bedrijfsintegratiesoftware voor het integreren, samenstellen en optimaliseren van aanwezige IT-systemen, teneinde de productiviteit van bedrijfsprocessen te verhogen. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1200 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods is gevestigd in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.