Gemeente Heusden


Brand in bedrijfspand Elshout
In de nacht van zaterdag op zondag heeft brand gewoed in een bedrijfspand aan de Wolfshoek in Elshout. Het dak van het pand bestond uit asbestcementplaten. Door de brand is, in de directe omgeving, een beperkte hoeveelheid asbest vrijgekomen. Vanmorgen is een deskundig bedrijf gestart met de schoonmaakwerkzaamheden. De direct omwonenden hebben een brief van de gemeente ontvangen waarin zij nader zijn geinformeerd.

De brand werd zaterdagnacht gemeld op 02.11 uur. Korpsen uit de gemeente Heusden werden ingezet voor het bestrijden van de brand. Het bedrijfspand was niet in gebruik. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Vanmorgen is door een deskundig bedrijf gestart met het schoonmaken van de verharde openbare wegen. De groenstroken en de tuinen worden vanaf maandag verder gesaneerd.

Voor alle zekerheid heeft bij daglicht een definitieve inspectie van onder andere particuliere percelen plaats gevonden.

Asbestcement is niet schadelijk voor de gezondheid zolang de stukjes niet verpulverd worden. Dit heeft de gemeente aan de direct omwonenden middels een brief bekend gemaakt. Hierdoor willen we het risico voor de gezondheid zo klein mogelijk houden. De gemeente zal de omwonenden op de hoogte houden over de stand van zaken.