Gemeente Hengelo

Advertentie week 43, 19 oktober 2004

Collecte Routewijzigingen buslijnen 11, 12 en 17 in De Noork en Klein- en Groot Driene
Raadscommissies Bouwplannen
Openbare hoorzitting Wet milieubeheer
Alzheimer Café Hengelo Kapvergunningen
Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1974 Parkeerplaatsen voor gehandicapten
Helemaal Hengelo Verkeersbesluiten
Balie gesloten Werk aan de weg
Concept rampbestrijdingsplan Akzo Nobel Base Chemicals bv
---
Tot en met 23 oktober collecteert de E.H.B.O. afdeling Hengelo. Van 25 tot en met 30 oktober collecteert de Vereniging voor Wijkwelzijnsvoorzieningen. Collectanten kunnen zich legitimeren.

Raadscommissies

De meest actuele agenda's van de raadscommissies vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

Bestuurszaken

De commissie vergadert op maandag 25 oktober 2004 vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Mededelingen uit en vragen aan het College: aanpak overlast Deldenerstraat

* Regionale samenwerking: regio Twente, Netwerkstad, Bestuurlijke Taskforce inclusief toekomst vliegveld

* Behandeling van de beleidsbegroting 2005-2008
* Tweede beleidsrapportage 2004

Leefbaarheid en Jeugd

De commissie vergadert op dinsdag 26 oktober 2004 vanaf 19.30 uur in het FBK Stadion (Kuipersdijk). Op de voorlopige agenda staan onder meer:

* Beleidsbegroting 2005-2008

* Tweede Beleidsrapportage 2004

* Nota Groenuitgifte gemeente Hengelo

* Aanvraag actieplan Cultuurbereik

* Kredietaanvraag nieuwbouw Sterrentuin

Ruimte en Wonen

De commissie vergadert op dinsdag 26 oktober 2004 vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Nota van Uitgangspunten Oosterveld

* Vaststellen bestemmingsplan Woolder Es

* Vaststellen bestemmingsplan Centrum

* Concept nota van uitgangspunten Gebundelde Gedachte (gebied Kristenbos e.o., realisering woningen, bedrijven, scholen en sportvoorzieningen)

* Aanvraag Cuypersgenootschap tot aanwijzing van 22 objecten inclusief infrastructuur tot Rijksmonument

* Ruimtelijke Verkenning Olympia, verkenning in het kader van herstructurering Berflo Es

* Kredietaanvraag opknapplan Drienerstraat (op 27 mei reeds mondeling met uitvoering ingestemd)

* Vaststellen Monumentenverordening 2004 en Verordening op de Monumentencommissie

* Beleidsbegroting 2005-2008

* Tweede Beleidsrapportage 2004

Werken en Zorg

De commissie vergadert op woensdag 27 oktober 2004 vanaf 19.30 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Tweede beleidsrapportage 2004 (rapportage College over de realisatie van de beleidsbegroting over de periode 1 mei tot en met 31 augustus 2004)

* Beleidsbegroting 2005 - 2008

* Fraudeverordening, Beleidsplan Hoogwaardige handhaving en regeling in het kader van de Wet werk en bijstand voor fraudebestrijding met verwijzing naar beleidsregels in plan en notitie)

* Wijziging Toeslagenverordening Wet werk en bijstand (voorstel tot acceptatie aangepaste verordening 2004)

* Invoering Wet Kinderopvang (onder andere een voorstel tot acceptatie van de verordening naar aanleiding van de Wet Kinderopvang)

* Notitie Ruimte voor ouderen (onder voorbehoud collegebesluit)

Middelen en Economie

De commissie vergadert op donderdag 28 oktober 2004 vanaf 19.00 uur in kamer 210 van het stadhuis. Op de voorlopige agenda staan onder meer:
* Tweede Beleidsrapportage 2004

* Beleidsbegroting 2005-2008

* Invoering Toeristenbelasting

* OZB tarieven 2005

* Tarieven overige belastingen en rechten
* Masterplan 'Verbetering bedrijventerrein Twentekanaal', verplaatsing TRM/herinrichting TRM-locatie en omgeving
* Doelgroepenprofiel Westermaat Campus

* Instellen werkgroep accountantscontrole

Spreekrecht

Laat uw mening horen!

Veel onderwerpen die in de commissies besproken worden, zijn ook onderwerp geweest van inspraak. Het kan zijn dat uw mening niet of onvoldoende gehoord is, of dat er geen inspraak is geweest. Of misschien wilt u uw mening nogmaals laten horen, maar nu aan de Hengelose politici.

Daarom nodigt de gemeenteraad burgers uit om hun mening over een van de genoemde agendapunten ook mondeling kenbaar te maken aan de leden van de commissie. Dit zogenoemde spreekrecht is in principe beperkt tot 5 minuten per persoon, voorafgaand aan de bespreking van het onderwerp. Als u zich van te voren meldt bij de voorzitter van de commissie en aangeeft voor welk agendapunt u komt, dan kan de voorzitter daar rekening mee houden.

Openbare hoorzitting

Een groot aantal gesubsidieerde instellingen heeft van het college van B en W bericht ontvangen dat in 2006 en latere jaren een bezuiniging op de subsidie zal worden aangebracht. De gemeenteraad zal hierover bij de komende begrotingsbehandeling 2005, die van 9 tot en met 11 november 2004 plaatsvinden, een beslissing nemen. Voordat de raad beslist krijgen de instellingen gelegenheid hun mening te geven over de plannen.

Wanneer?

Op 4 november vanaf 19.30 zal de gemeenteraad een hoorzitting houden. Alle instellingen zijn van harte welkom.

Wilt u bij de openbare hoorzitting aanwezig zijn?

U kunt zich opgeven bij mevrouw A. Kokenberg (tel.: 074 - 245 9311 of per e-mail: a.kokenberg@hengelo.nl). U krijgt van de griffie bericht hoe laat u wordt verwacht.

Alzheimer Café Hengelo

Op dinsdagavond 26 oktober a.s. vindt de maandelijkse bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Hengelo. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familie, mantelzorgers en hulpverleners. Naast contact is er ook ruimte voor informatie. Het thema van deze avond is: "Agressief gedrag". Twee verpleegkundigen van Mediant vertellen waarom agressief gedrag kan ontstaan en hoe u daar in de praktijk van alledag mee om kunt gaan. Ook is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar tips en adviezen te geven.

De avond wordt gehouden in Café de Oriënt aan de Boerhaavelaan (achterkant ziekenhuis, ingang vergadercentrum). De zaal is open om 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur. De entree en het eerste kopje koffie zijn gratis.

Informatie

Voor informatie kunt u zich wenden tot SWOH 074-2426205.

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1974

Elk jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Dit is de reden dat in Nederland het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd. Door aan dit onderzoek mee te doen en een uitstrijkje te laten maken, kan baarmoederhalskanker al heel vroeg worden ontdekt. Zelfs nog voor er klachten zijn. Als baarmoederhalskanker vroeg wordt opgespoord en behandeld, is genezing vrijwel altijd mogelijk. Het is dus belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. Deelname aan het onderzoek is gratis. Persoonlijke en medische gegevens van de betreffende vrouwen worden opgenomen in de registratie van het bevolkingsonderzoek.

Het bevolkingsonderzoek wordt georganiseerd door de Stichting Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker Twente (SBBT). Deze stichting zorgt er voor dat alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar één keer in de 5 jaar worden uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek.

Tot en met 5 november 2004 krijgen alle vrouwen in Twente die in 2004 dertig jaar worden, en dus geboren zijn in 1974, via de SBBT of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Bel dan met de SBBT, telefoon: 074 - 247 0142 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur), of kijk op www.uitstrijkje.nl Tot en met 22 oktober heeft u de gelegenheid om in de hal van het stadhuis de Wolvecamptentoonstelling te bezichtigen. De Wolvecampprijs 2004 werd onlangs gewonnen door Robert Zandvliet (Rotterdam). Naast het werk van deze schilder is ook het werk van de beide andere genomineerden, Gé-Karel van der Sterren (Amsterdam) en Kiki Lamers (Neerijnen) aanwezig. De tentoonstelling geeft een overtuigend beeld van het hoge niveau van de schilderkunst in Nederland.

Balie gesloten

De informatiebalie Bouwen is op dinsdag 26 oktober 2004 de gehele dag gesloten.

Concept rampbestrijdingsplan Akzo Nobel Base Chemicals bv

Op basis van de Wet rampen en zware ongevallen (Wrzo) is de gemeente Hengelo verantwoordelijk voor (de voorbereiding op) de bestrijding van rampen en zware ongevallen op haar grondgebied. De gemeente Hengelo heeft hiervoor o.a. een gemeentelijk rampenplan vastgesteld. De Wrzo schrijft tevens voor dat de burgemeester een rampbestrijdingsplan moet vaststellen voor elke ramp of zwaar ongeval in de gemeente, die naar plaats, aard en gevolgen voorzienbaar is. Een rampbestrijdingsplan is derhalve een concretisering van het gemeentelijk rampenplan voor een specifiek scenario bij een specifiek bedrijf. Het doel van een rampbestrijdingsplan is om op een gestructureerde wijze de taken, bevoegdheden en plannen van de brandweer, politie, geneeskundigen en gemeente, die bij de bestrijding van een calamiteit bij een specifiek bedrijf betrokken zijn, te ordenen en voor te bereiden.

Akzo Nobel Base Chemicals bv is een bedrijf waarvoor een rampbestrijdingsplan is vastgesteld. Voor de juistheid, volledigheid en bruikbaarheid van het rampbestrijdingsplan moet het plan periodiek maar tenminste eenmaal per drie jaar worden geactualiseerd. Het geactualiseerde rampbestrijdingsplan Akzo Nobel Base Chemicals bv wordt binnenkort ter inzage gelegd.

Ter inzage en zienswijzen

Conform het Besluit rampenbestrijdingsplannen inrichtingen ligt het concept rampenbestrijdingsplan Akzo Nobel Base Chemicals bv ter inzage van 27 oktober tot en met 24 november 2004 in de Gemeentewinkel. Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen omtrent het concept rampbestrijdingsplan kenbaar maken aan de burgemeester van de gemeente Hengelo, drs. F.A.M. Kerckhaert, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Gieling, afdelingshoofd Openbare Veiligheid Brandweer, tel. 074-2451181 en mevrouw N. Veldhuis, Ambtenaar Openbare Veiligheid, tel. 074-2459567. Routewijzigingen buslijnen 11, 12 en 17 in De Noork en Klein- en Groot Wijziging buslijn 11
De gemeente Hengelo werkt aan een vlotte doorstroming van het busvervoer. Op sommige plaatsen worden daarvoor busbanen aangelegd, maar in de Oldenzaalsestraat door de Noork en Klein Driene blijft het busverkeer meerijden met het autoverkeer.

De gemeenteraad heeft vastgesteld dat de route van buslijn 11 naar de Hasseler Es verlegd wordt van de Mozartlaan naar de Oldenzaalsestraat. De werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat zijn nu zover gevorderd dat in plaats van de route via de Händelstraat en Mozartlaan (beide richtingen) vanaf maandag 18 oktober de route Oldenzaalsestraat en Beethovenlaan (ook beide richtingen) wordt gereden.

Dit betekent dat de volgende haltes voor lijn 11 komen te vervallen: Paganinistraat, Griegstraat, Obrechtstraat, Moderatohof en Lentohof. Nieuwe haltes worden ingesteld op de Oldenzaalsestraat: ter hoogte van de Steenbokstraat en tussen de Kotmansweg en de Plutostraat. Op de Bergweg blijft lijn 11 nog tot eind 2005 via de bestaande route rijden.

Wijziging buslijn 12

Om na de wijziging in de route van buslijn 11 de Mozartlaan voor een deel toch te kunnen blijven bedienen volgt een routewijziging van lijn 12 door Groot Driene. Deze lijn reed heen en terug door Groot Driene Noord. Lijn 12 gaat vanaf 18 oktober ook door de Mozartlaan tussen de J. Haydnlaan en de Beethovenlaan. Hierdoor vervalt het rondje van lijn 12 om de Kasbah en de route richting het busstation door Groot Driene Noord.

In plaats van de route Zwavertsweg (richting Kasbah), J. Perkstraat, A. van Scheltemastraat, H.C. Pootstraat en W. de Merodestraat (richting busstation) rijdt lijn 12 via de nieuwe route Zwavertsweg (richting Klein Driene), Mozartlaan (richting busstation), Beethovenlaan, P.C. Hooftlaan en vervolgens via de rotonde met de Staringstraat weer op de oude route richting het busstation.

Dit houdt in dat de volgende haltes vervallen voor lijn 12 richting busstation: Kasbah, Boomgaard, Staringstraat, 't Swavert, W. de Merodestraat en G. Achterbergstraat. Nieuwe haltes worden ingesteld bij de Griegstraat, Paganinistraat en Sportlaan Driene (richting busstation).

Wijziging buslijn 17

Ook de route van buslijn 17 (rijdt alleen in de ochtendspits richting Enschede) rijdt niet meer de route Händelstraat en Mozartlaan. De route wordt verlegd naar de Oldenzaalsestraat - J. Haydnlaan. De volgende haltes van lijn 17 komen hierdoor te vervallen: Paganinistraat, Griegstraat, Obrechtstraat. Een nieuwe halte wordt ingesteld op Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Steenbokstraat. Kijk voor meer informatie over de gewijzigde dienstregelingen op de bushaltes van Connexxion, of op www.connexxion.nl (vanaf 25 oktober). U kunt ook bellen met de klantenservice van Connexxion, telefoon 0900
- 266 63 99.

* Freudstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* Geraniumstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker en plaatsen dakkapel

* Industriestraat 150, oprichten schuur

* Jacob Catsstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
* Laurens Bogtmanstraat 20, oprichten berging
* Steve Bikostraat 7, oprichten berging

* Boortorenweg 27, veranderen en vergroten bedrijfspand kleinverpakking westzijde

* Burg Jansenplein 30 - 35, veranderen kantoor (twee verdiepingen) in 4 appartementen

* Industrieplein 3, veranderen en vergroten kantoorgebouw
* Kuipersdijk nabij nr. 40, oprichten tribune
* Timmerweide 22, oprichten berging
genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u desgewenst bezwaar In de week van 4 tot en met 8 oktober 2004 is vergunning verleend voor:

* Anninksweg 129, veranderen en vergroten woonhuis
* Cor Lemairestraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Enschedesestraat 214, veranderen magazijn t.b.v. vuurwerkopslag
* Floresstraat 98, oprichten carport

* Jan Tinbergenstraat nabij nr. 201, oprichten brug voor voetgangers
* Marijkestraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Mesdagstraat 35, veranderen en vergroten woonhuis
* Robert Kochstraat 6, veranderen en vergroten woonhuis

Sloopvergunning

In de week van 4 tot en met 8 oktober 2004 is vergunning verleend voor:

* Industriestraat 231, slopen loods
De verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 4 tot en met 8 oktober 2004. Artikel 19 lid 3 WRO
Een bouwplan is ingediend voor

* Henry Dunantstraat 33, het veranderen en vergroten van een woonhuis d.m.v. een erker
Dit bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende vrijstelling wordt verleend omdat het bouwplan past binnen het daarvoor door hen gehanteerde beleid.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 20 oktober tot 17 november 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen dienen voor 17 november 2004 schriftelijk te worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Meldingen met betrekking tot artikel 8.41 Wet milieubeheer zijn ontvangen van:

* Campus Business Center BV, Jan Tinbergenstraat, het oprichten van een bedrijfsverzamelgebouw

* OSG Hengelo vestiging Wolder Meent, Bandoengstraat 7, het veranderen van een onderwijsinrichting (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer)

* Atelier Vera, Topaasstraat 10 B, het oprichten van een atelier voor het veranderen van kleding voor winkeliers (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer)
* L.F. Evers, Mr. P.J. Troelstrastraat 64, het veranderen van een timmerwerkplaats (Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer)
* Antoon Heerbaart Transporten Vof, Toermalijnstraat 9-11, het veranderen van een inrichting voor transporten, grondwerken, zand- en grintlevering en containerverhuur

* Pr Verhuur, Wegtersweg 30, het veranderen van een inrichting voor opslag- en verhuur van materialen

* Lohuis Schraa, Boekweitweg 8, het veranderen van een inrichting voor het opslaan van goederen (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer).

* The Bombay Spice, Wemenstraat 59, het veranderen van een restaurant (Besluit horeca- sport- en recreatieinrichtingen milieubeheer)

* Erdo voor gevel en dak, Hassinkweg 30, het veranderen van een opslag van materialen voor dakdekkers (Besluit bouw en houtbedrijven milieubeheer)

* Sociaal Ecologische Projecten, Wullenweg 240A, het veranderen van een inrichting voor ecologische bloementeelt (Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer)

* Twentebad, Lage Weide 3, het veranderen van een zwembad (Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer)

De inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij de daarbij genoemde besluiten. Tegen bovenstaande meldingen op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar en/of beroep open.

Ter inzage
De meldingen met bijbehorende stukken zijn openbaar en kunnen worden ingezien bij de afdeling Milieu, Stadskantoor.
Kapvergunningen
In de week van 6 tot en met 12 oktober 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 1 populier, 4 coniferen en 2 berken in de Morshoekweg, ter hoogte van huisnummer 30. Herplant: 3 bomen van een duurzame houtsoort (eik, kastanje, beuk) in de maat 14/16 binnen een jaar na de kap van de bomen

* een elzenbos met een oppervlakte van 1500 m2 aan de Dalmedenweg 5. De elzen hebben een stamdiameter van 20 tot 25 cm. Herplant: geen.
* 1 esdoorn in de H. Leefsmastraat, 50 à 60 meter voor de Coba Ritsemastraat. Herplant: 2 esdoorns in de maat 14/16 voor 1 april 2005

* 17.600 m2 bos in de Westermaat N.O. Campus Expres. Herplant: in Beckum, ter hoogte van de Deldenerdijk (kadastraalnummer: H 1430) 16.300 m2 gemengd bos
Ter inzage en bezwaar
De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de infobalie SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Parkeerplaatsen voor gehandicapten

In de week van 4 tot en met 9 oktober 2004 is besloten de volgende gehandicaptenparkeerplaats toe te wijzen:

* Isaäcstraat, de eerste linker parkeerplaats van drie parkeerplaatsen (echter geschikt voor 2 personenauto's) ter hoogte van de in-/uitgang van het portaal voor de woningen met de nummers: 1 tot en met 109, gelegen op het binnenterrein behorende bij het appartementencomplex

De betreffende parkeerplaats mag, zodra het desbetreffende verkeersbord is aangebracht, alleen worden gebruikt door de eigena(a)r()esse) van de auto, waarvan het kenteken ter plaatse zal worden vermeld.
Ter inzage en bezwaar
Het besluit ligt gedurende zes weken ter inzage bij de infobalie SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Verkeersbesluiten

Om de verkeersveiligheid voor met name fietsers te verbeteren is besloten om:

* de Emmaweg ter hoogte van de Helmersstraat af te sluiten. De verbinding Willemstraat - Emmaweg wordt hiermee afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Automobilisten komende uit de Helmerstraat kunnen nog rechtsaf de Emmaweg in rijden. De Emmaweg maakt deel uit van de hoofdfietsnetwerk van Hengelo.

* eenrichtingverkeer voor gemotoriseerd verkeer in te stellen voor de Emmaweg tussen Prinses Beatrixstraat en de toegang tot de parkeerplaats tussen de beide spoorbruggen. Dit deel van de Emmaweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer richting Lansinkesweg.
Ter inzage en bezwaar
Genoemde besluiten liggen van 20 oktober tot 1 december 2004 ter inzage bij de Informatiebalie SBO, Stadskantoor. Tegen deze besluiten kunnen belanghebbenden binnen de bovengenoemde termijn van zes weken bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend, bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Werkzaamheden Oldenzaalsestraat, gedeelte tussen Händelstraat en Hasselerbaan
De werkzaamheden zijn opgedeeld in twee fasen: de noordelijke weghelft en de zuidelijke weghelft. De noordelijke weghelft is met ingang van maandag 18 oktober gereed. Vanaf maandag 18 oktober wordt de zuidelijke weghelft afgesloten. Dat betekent ook dat de Händelstraat niet meer vanaf de Oldenzaalsestraat bereikbaar is. De werkzaamheden aan de zuidelijke weghelft duren tot en met half november. Het verkeer komende vanuit Oldenzaal en Hengelo Noord kan dan (met behulp van een tijdelijke oplossing) via de noordelijke weghelft van de Oldenzaalsestraat richting centrum rijden en vice versa.