Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 19-10-2004

Bromfietser gewond
LANGELO - Maandagmiddag reed een 17-jarige jongen uit Norg met zijn bromfiets over het Schepersstuk. In een bocht kon hij niet meer tijdig remmen waardoor hij frontaal tegen een tegemoetkomende vrachtauto botste. Deze vrachtauto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Assen. De jongen raakte hierdoor gewond, hij werd per ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht met een armfractuur.

Sigaretten in trek
DE PUNT - In de nacht van maandag op dinsdag werd rookwaar gestolen vanuit een kiosk bij een benzinetankstation aan de N34. De deur werd geforceerd waarna men kon binnenkomen. Een onbekende hoeveelheid rookwaar werd weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

HOOGERSMILDE - In de nacht van maandag op dinsdag werd rookwaar gestolen vanuit een kiosk bij een benzinetankstation aan de Rijksweg 171. Een rolluik werd vernield waarna men kon binnen komen. Een onbekende hoeveelheid rookwaar werd weggenomen, het schadebedrag nog onbekend.

Zuidlaardermarkt
ZUIDLAREN - Een 29-jarige man uit Zuidlaren deed de afgelopen nacht van aangifte van beroving. Hij fietste omstreeks 03.30 uur over het fietspad naast de Schapendrift toen hij door drie mannen werd aangepakt. Onder dwang moest hij 20 euro afgeven. Een uur daarvoor meldde een 19-jarige man uit Vlissingen dat hij op het fietspad langs de Schapendrift door drie mannen van zijn fiets was geduwd. Toen hij hen vertelde dat hij geen geld bij zich had mocht hij verder. Hij schatte de leeftijd van de drie mannen tussen de 20 en 28 jaar.

ZUIDLAREN - Vanmorgen omstreeks 06.00 uur werden twee mannen aangehouden op de Stationsweg. Eén van hen, een 33-jarige man uit Annen raakte, een passerende politieauto waarna hij kwam te vallen. Hierop volgde een handgemeen waarbij een agent werd geslagen door een 44-jarige man uit Zuidlaren. Deze man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Beide mannen werden overgebracht naar het bureau en na verhoor vrij gelaten.

Politie houdt man aan na brandstichting
FREDERIKSOORD - In de nacht van maandag op dinsdag werd een 25-jarige man uit Frederiksoord aangehouden. Hij bekende even daarvoor brand gesticht te hebben in een woning aan de AC Idehof. De brandweer was de brand snel meester. Het is nog niet bekend wat het motief van de man is. De man leek nogal in de war.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.