Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 19 oktober 2004

Bedreiging

Jongeman aangehouden na bedreiging baliemedewerkster van servicecentrum Noord

Enschede

Op maandag 18 oktober werd omstreeks 14.35 uur in het servicecentrum Noord aan de Zaanstraat door een 39-jarige medewerkster van de publieksbalie van de gemeente Enschede de noodknop ingedrukt. De politie was meteen ter plaatse. Aanleiding was een afhandeling van een verhuisbericht van een 18-jarige Enschedeër. Volgens de baliemedewerkster kwamen handtekeningen niet overeen. De 18-jarige maakte zich kwaad en begon tegen de 39-jarige vrouw te schreeuwen en uitte daarbij bedreigingen. Dit ging zo ver dat de 39-jarige zich ernstig bedreigd voelde en de noodknop indrukte. De politie hield de verdachte aan. Tijdens deze aanhouding schold de verdachte de politiemensen uit. De verdachte kon na verhoor het bureau met een dagvaarding verlaten. (04-129113)

Aanranding

Verdachte aangehouden na aanranding in de trein

Enschede

Op maandag 18 oktober kwam omstreeks 15.50 uur een melding binnen van een aanranding in de trein. Een 15-jarige meisje uit Enschede had in een lege coupe gezelschap gekregen van een jongeman. Deze ging onmiddellijk naast haar zitten en sprak met haar. Daarbij betastte de man de benen van het meisje. Ondanks haar verzoek hiermee op te houden, bleef hij daarmee doorgaan, totdat er meerdere mensen de coupe binnen liepen. De verdachte verliet toen de coupe. Het meisje waarschuwde daarop de politie. Die kon de verdachte op het perron in Enschede aanhouden. De verdachte, een 41-jarige man uit Enschede is overgedragen aan de Spoorwegpolitie voor nader verhoor.(04-129161)

Schennispleging

Jongeman pleegt schennis ten opzichte van jonge kinderen

Enschede

Op maandag 18 oktober werd omstreeks 16.30 uur een schennispleging gemeld aan de Brammelobrink. Er waren op dat moment meerdere kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar aan het spelen toen er een jongeman aan kwam fietsen. De jongen groette de kinderen en stapte een eindje van de kinderen vandaan van zijn fiets. Hij stelde zich zo op dat de kinderen hem wel konden zien. Hij maakte daarop de gulp van zijn broek open en toonde zijn penis aan de kinderen. Een van de kinderen liep naar huis en meldde het voorval thuis. De politie heeft de verdachte niet meer aangetroffen. Het signalement luidt: Blanke jongen met blond haar. Gekleed in een blauwe spijkerbroek en een vermoedelijk wit met rode jas. Verder droeg hij een rood/grijs/witte baseballcap. Hij reed op een gewone blauwe fiets. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-129246)

Gestolen auto terecht

Gestolen Fiat Uno aangetroffen

Enschede

Op dinsdag 19 oktober werd omstreeks 00.20 uur een auto aangetroffen aan de Spinnerstraat. Deze auto, een witte Fiat Uno, kenteken YK-52-GD bleek in de nacht van 13 op 14 oktober gestolen vanaf de Haaksbergerstraat. De 29-jarige eigenaar uit Enschede deed daarvan aangifte. De auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld. (04-129337)

Aanrijding met letsel

Automobilist raakt bekneld na aanrijding met vrachtwagencombinatie

Almelo

Op maandag 18 oktober vond een aanrijding plaats op de kruising Bornerbroeksestraat en de Pastoor Ossestraat tussen een vrachtwagencombinatie en een personenauto. Een 30-jarige Enschedeër reed in een personenauto over de Bornerbroeksestraat en wilde de genoemde kruising rechtdoor oversteken. Hij verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links naderende vrachtwagencombinatie (trekker met oplegger) bestuurd door een 28-jarige man uit Vriezenveen. De 30-jarige raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De personenauto was geheel vernield. De politie maakt proces-verbaal op. (04-120988)

Insluiping in woning

Vrouw bestolen nadat onbekende toegang verkreeg tot haar woning

Vroomshoop

Op zondagavond 17 oktober kwam omstreeks 20.30 uur een onbekende man aan een zijdeur, de nooduitgang van een aanleunwoning aan de Stobbelaan. De 82-jarige bewoonster deed open maar liet de man niet binnen. De man vroeg naar een andere bewoner, waarop zij voor hem op pad ging. Ondertussen liet ze de woningdeur op een kier. Bij terugkomst zag ze tot haar schrik deze man haar woning uitkomen, waarna ze de man wegstuurde. Later die avond werd aan de centrale voordeur aangebeld. De vrouw zag op het beeldscherm een manspersoon staan. Hij zei dat hij iets moest afleveren. Ze ging naar de centrale voordeur, maar zag niemand meer staan. Bij terugkomst in haar woning zag ze dat de tussendeuren open stonden. Daags daarna ontdekte ze dat haar tas was gestolen. De aangeefster kan niet zeggen of de twee personen een en dezelfde zijn. Van de onbekende man in haar woning is het volgende signalement bekend: blanke man, ongeveer 40 jaar; donker haar en gekleed in een lange regenjas, kleur beige of vies wit, de man sprak Nederlands zonder enig accent. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. (04-129239)

---- --
Persbericht Politie Twente van 19 oktober 2004

Marita van Loon 053-4556408

Onderzoek dodelijk verkeersongeval

Bestuurder verliest macht over stuur

Almelo

Uit technisch onderzoek naar de oorzaak van het dodelijke verkeersongeval afgelopen zondag 17 oktober langs de A35 bij Almelo, is gebleken dat het voertuig waarin de vijf slachtoffers zich bevonden met een te hoge snelheid de eerste bocht aan het eind van de A35 inging. De bestuurder is de macht over het stuur kwijtgeraakt, de auto is daarna vermoedelijk een of twee maal om z'n as gekeerd en tenslotte achterwaarts het talud afgeschoten. Hierbij werden enkele bomen geraakt, waaronder een forse eik. Door de forse impact van de boom op de achterzijde van het voertuig, is de benzinetank gescheurd. De vrijgekomen brandstof vatte vrijwel direct vlam. De inzittenden waren zeer waarschijnlijk op slag dood. Of er sprake is geweest van overmatig drankgebruik kon door de politie niet meer worden onderzocht, mede omdat hiertoe de wettelijke bevoegdheid ontbreekt.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --