Ingezonden persbericht


Persbericht

Roosteren, 19 oktober 2004

Training met halve bal geschikt voor sport en revalidatie

BOSU Balanstrainer wint Fitnessvakdagen Innovatie Award 2004

ROOSTEREN - De BOSU Balanstrainer heeft de Fitnessvakdagen Innovatie Award 2004 gewonnen. De prijs wordt toegekend aan de ondernemer die met zijn nieuwe product of dienst in het afgelopen jaar de meest belangwekkende bijdrage aan de vernieuwing in de fitnessbranche heeft geleverd. Dat meldt Meijers Gezondheidsproducten te Roosteren (L), BOSU-importeur voor de Benelux. De prijs is uitgereikt door Faja Lourens (Jasmine in GTST) tijdens de Fitnessvakdagen, die van 15 tot en met 17 oktober zijn gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs.

BOSU staat voor 'Both Sides Up'; het uit de VS afkomstige trainingsmiddel in de vorm van een halfrond kan namelijk zowel op de platte basis als op de ronding worden geplaatst. De halve bal verbetert snel en veilig je gevoel voor evenwicht. Het product is geschikt voor (top)atleten, beginnende sporters én revalidatiedoeleinden.

"De BOSU Balanstrainer is een eenvoudig en effectief hulpmiddel om verschillende vormen van aerobics, (kracht)training, (cardio)fitness, conditiesport en revalidatie te combineren met rompstabiliteit", aldus directeur Herrald Meijers.

Sinds 1980 produceert, importeert en exporteert zijn bedrijf hoogwaardige paramedische en fitnessproducten. "Dit is een nieuwe, veilige manier om balans, stabiliteit en lichaamsbewustzijn te trainen", aldus Meijers. "Deze trainingsmethode brengt je lichaam en je geest in balans. Dat leidt tot soepelere en effectievere bewegingen, betere sportprestaties, minder blessurekansen en het verhelpen van klachten. Balans is de basis van iedere beweging en geeft mensen zelfvertrouwen."

De opblaasbare halve bal heeft een doorsnee van 60 cm en is 25 cm hoog. Hij wordt gebruikt in fitnesscentra, door (beroeps)sporters en privétrainers. Om nieuwe elementen toe te voegen aan bestaande trainingen of oefeningen, kan het trainingsmiddel worden gecombineerd met andere (fitness)apparatuur. Maar ook op zichzelf staand biedt de BOSU uitgebreide mogelijkheden voor een volledige training.

De BOSU Balanstrainer wordt per stuk of als totaalpakket geleverd. Het totaalpakket omvat balanstrainers, opbergrekken, een basisopleiding door Nederlandse trainers van het internationale BOSU Pro Team, boeken en videobanden/DVD's. Optioneel zijn er cursussen binnen de BOSU Pro-series voor onder meer fysio- en bewegingstherapeuten en privétrainers. De BOSU Choreografietrainingen zijn speciaal toegesneden op de lespraktijk van fitness/aerobicsinstructeurs en worden verzorgd door Sportworxs Educatie Zierikzee. Info: www.bosu.nl en www.bosu.com

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht