Ingezonden persbericht


Software AG hoog in de lijst van wereldwijde ICT-leveranciers

Nieuwegein, 19 oktober 2004. Het Amerikaanse blad Software Magazine heeft de software 500-lijst voor 2004 gepubliceerd. De software 500-lijst rangschikt 's werelds belangrijkste producten- en dienstenleveranciers in de ICT-industrie. Software AG komt met een omzet van 530 miljoen US$ op de 72e plaats wereldwijd.

"De software-industrie blijft erg dynamisch. In 2004 zijn er maar liefst 140 nieuwe bedrijven op de Software 500-lijst verschenen. Hoewel er grote onderlinge verschillen zijn, is de totale omzet van de software 500-bedrijven gestegen met 14%. In 2004 is het totale personeelsbestand gegroeid met 8%." stelt John P. Desmond, hoofdredacteur van Software Magazine en softwaremag.com. "De groeisegmenten in de ICT-industrie zijn beveiliging, business process management en systeemintegratie."

De Software 500-lijst geeft een overzicht op basis van omzet van de grootste softwarebedrijven en ICT-dienstverleners van de wereld. De ranglijst is gebaseerd op totale omzet in 2003 van software licenties, onderhoud en ondersteuning, trainingen en aan software gerelateerde diensten. Andere omzetbronnen, zoals bijvoorbeeld wederverkoop van hardware, worden buiten beschouwing gelaten. Daarom kan de omzet, zoals die gerapporteerd wordt in de software 500-lijst, afwijken van de jaaromzet van een leverancier. De software 500-lijst bevat zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven en is in te zien op www.softwaremag.com.

Over Software AG
Software AG realiseert een real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie door bestaande informatiesystemen en informatiebronnen te integreren. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open- systemen. De oplossingenportfolio van Software AG is gebouwd rond productfamilies Adabas, Natural, EntireX en Tamino. In totaal werken er 2.500 mensen bij Software AG die bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten ondersteunen. Software AG heeft verkoopvestigingen in 59 landen. Het bedrijf heeft vier research & development-laboratoria in drie continenten. Software AG is vandaag de grootste Europese leverancier van systeemsoftware. Software AG is opgericht in 1969. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstad, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2003 boekte Software AG een omzet van 420 miljoen Euro. Meer informatie op www.softwareag.com.