1e persbericht van dinsdag 19 oktober 2004

Eindhoven 19-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten twee keer aangehouden

Twee mannen van 46 en 34 jaar zonder vaste woonplaats zijn maandagavond twee maal aangehouden. De eerste keer was toen ze om 22.20 uur op het Stationsplein werden betrapt bij het openbreken van een fietsslot. Op het bureau werden ze gehoord en daarna weer op straat gezet. Even later kwam de melding dat twee mannen bij de parkeergarage aan de Mathildelaan twee ruiten hadden vernield. Het signalement dat de melder opgaf leidde naar de dezelfde verdachten. Om 0.15 uur zijn ze op de Vestdijk aangehouden. Deze keer zijn ze de cel ingegaan.

Helmond: Te snel, rijbewijs kwijt

Een 29-jarige Helmondse automobilist moest maandagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Kasteel Traverse en de Europalaan te hard had gereden. Op plaatsen waar 50 is toegestaan reed hij ruim 100 en waar 70 is toegestaan was de snelheid, na correctie, 126 km/u. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel-Schoot: Politie arresteert verdachte van inbraken

Een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagochtend rond 7.30 uur aangehouden in een woning in Budel-Schoot. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij in totaal vijf inbraken in bedrijven, zeven inbraken in woningen en één inbraak in een auto. Die werden sinds juli gepleegd in Budel en omgeving. De politie kwam de man op het spoor na een inbraak in het weekeinde van 9 en 10 oktober in een bedrijf aan de Meidoornstraat. Daar werden onder meer drie flatscreens weggehaald. Die werden maandag 11 oktober teruggevonden in een woning in Budel-Schoot (zie 2e persbericht van maandag 11 oktober). De aangehouden man is in verzekering gesteld en wordt woensdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Asten: Verdachten met inbrekersgereedschap aangehouden

Op de Lindestraat zijn dinsdag om 5.35 uur een 34-jarige vrouw en een 38-jarige man, beiden uit Eindhoven, aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen met inbrekersgereedschap in de hand. In de buurt werd zijn auto gevonden. Daarin zat de vrouw en er lag gereedschap in. De twee verdachten zijn de cel ingegaan. Onderzocht wordt of er in de buurt is ingebroken.

Bakel: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Op het Geneneind is maandag om 20.55 uur een 45-jarige Helmondse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna
1,8 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Insluiper steelt tas

Een insluiper heeft maandagavond rond 22.15 uur een schoudertas met pasjes, papieren en geld, ongeveer 150,= gestolen uit een woning aan de Dirck van Hornelaan. De insluiper kwam door een niet afgesloten keukendeur binnen terwijl de bewoonster in de woonkamer zat. Zij hoorde iemand in de hal en zag nog juist een man door de voordeur wegvluchten.