Politie Gelderland-Midden

Velp - Velpenaar verdacht van zware mishandeling
Publicatiedatum: 19-10-2004

Een 50-jarige man uit Velp is maandagmiddag in zijn woning door de politie aangehouden op verdenking van (poging tot) zware mishandeling tegen zijn 44-jarige zus. Beiden bewoonden dezelfde woning en zouden ruzie hebben gekregen. Daarbij zou de Velpenaar zijn zus hebben toegetakeld met een voetenbankje. De mishandelingen zouden gedurende langere tijd hebben plaatsgevonden. Buurtbewoners waarschuwden op een gegeven moment de politie, waarop enkele agenten poolhoogte gingen nemen. In de woning troffen de agenten het slachtoffer gewond aan. Personeel van een ontboden ambulance achtte echter ziekenhuisopname niet nodig. Ook troffen de agenten een geheel vernield voetenbankje aan waarmee geslagen zou zijn. De 50-jarige Velpenaar bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Wat er precies is voorgevallen in de woning wordt nog nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man opgepakt na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 19-10-2004

De politie heeft maandagmiddag een 44-jarige Arnhemmer in zijn woonplaats aangehouden naar aanleiding van huiselijk geweld. De Arnhemmer wordt ervan verdacht zijn 41-jarige echtgenote in hun woning in de wijk Geitenkamp te hebben mishandeld. Relationele problemen tussen beiden zouden zo hoog zijn opgelopen dat de Arnhemmer zijn vrouw bij de keel zou hebben gepakt en geduwd en geslagen. Het slachtoffer was daarbij niet noemenswaardig gewond geraakt. Na het voorval was ze het huis uit gevlucht. Bij een kennis werd de politie gewaarschuwd, waarna de Arnhemmer even later in zijn woning werd aangehouden. De man ontkende de aantijgingen en had verklaard dat er ruzie was geweest tussen zijn vrouw en een familielid. Daar zou hij alleen tussen zijn gesprongen. De verdachte Arnhemmer is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem (Deelen) - met 139 km/u over Deelenseweg
Publicatiedatum: 19-10-2004

De hoogste gemeten snelheid bij een snelheidscontrole op de Deelenseweg in Arnhem bedroeg maandag 139 km/u. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De overtreder kan rekenen op een fikse boete. Bij de snelheidscontrole werden tussen half acht 's ochtends en half vier 's middags 29 hardrijders geflitst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde tussen die tijd van 800 passanten de snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---