Gemeente Heusden


Beveiliging bedrijvenpark Het Hoog een feit
Ondernemers en gemeente zijn criminaliteit beu 19-10-2004 Al maanden zijn diefstallen op bedrijvenpark Het Hoog in Nieuwkuijk schering en inslag. Ondanks het feit dat beide invalswegen, in de uren dat er niet gebouwd wordt, met hekwerken zijn afgesloten, worden er regelmatig spullen van de bouwplaatsen ontvreemd.

Afgelopen week heeft het college besloten met beveiligingsbedrijf Schalken in zee te gaan om de criminaliteit op Het Hoog tegen te gaan. Op ongezette tijden zal het bedrijf op het bedrijvenpark surveilleren. Daarnaast wordt in goed overleg met de ondernemers gekeken naar het optimaliseren van de bewaking op de bouwpercelen zelf. Zo wordt onder andere de mogelijkheid van een mobiel alarmsysteem onder de loep genomen. Hiermee zal een nagenoeg waterdicht bewakingssysteem worden gerealiseerd.

Met beveiligingsbedrijf Schalken wordt voor een periode van drie maanden een contract aangegaan. Na deze periode zal de parkmanagementorganisatie, die op dit moment wordt opgetuigd, de beveiliging van Het Hoog op zich nemen.