Bouwfonds

Persbericht

Waasland Shopping Center wint Shopping Award 2004
Het Waasland Shopping Center (WSC) te Sint Niklaas heeft op 12 oktober de Shopping Award 2004 van de Belgisch-Luxemburgse Raad voor Winkelcentra (BLRW) ontvangen. Waasland Shopping Center is een gezamenlijk project van Bouwfonds Ontwikkeling en ING Real Estate. Het bestaande winkelcomplex is de afgelopen twee jaar gerenoveerd en uitgebreid met nieuwe winkelruimte. De totale winkeloppervlakte is meer dan verdubbeld tot ongeveer 45.000 m2. Daarnaast zijn er 3.000 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De BLRW viert dit jaar haar 10e verjaardag en heeft het initiatief genomen om bovengenoemde prijs voor de eerste keer uit te reiken. Genomineerd voor de Shopping Award waren 'Les Grands Prés' (Mons) van Foruminvest, 'TT Center' (Brussel) van Group GL International en het 'Waasland Shopping Center' ontwikkeld door Bouwfonds Ontwikkeling en ING Real Estate Development.

De jury refereerde aan de succesvolle integratie van het oude bestaande Shopping Center in het nieuwe geheel en het samenstellen van een branchmix met nieuwe formules en winkels met een aantrekkelijke lay-out. Met de architecturale vernieuwing ten opzichte van andere winkelprojecten van de laatste 10 jaar en de introductie van oosterse elementen in het shopping center onderscheidt Waasland Shopping Center zich van de concurrentie.

Dit alles was voor de 10 leden tellende jury reden het Waasland Shopping Center te benoemen tot de beste winkelontwikkeling van 2003/2004 binnen België en Luxemburg. De jury bestond uit een gemelleerd gezelschap van architecten, makelaars, trendwatchers en journalisten.

Bouwfonds Property Development
Bouwfonds is een van de grootste vastgoedondernemingen van Nederland. Bouwfonds richt zich op de ontwikkeling, financiering en het management van vastgoed voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Bouwfonds Property Development is de onderneming van Bouwfonds, waarin de ontwikkelactiviteiten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, België en Tsjechië zijn ondergebracht. In België wordt gewerkt onder de naam Bouwfonds Ontwikkeling voor commercieel vastgoed. De residentiële activiteiten worden ondernomen vanuit de samenwerking Amber Bouwfonds Ontwikkeling. Bouwfonds ontwikkelt woningen, kantoren, en winkelcentra en is daarnaast actief in integrale (binnenstedelijke) gebiedsontwikkeling.

Bij Bouwfonds Property Development zijn momenteel ruim 700 mensen werkzaam. De organisatie verkocht in 2003 ruim 9.000 woningen en nam verder ruim 160.000 m2 commercieel vastgoed in aanbouw.

Hoevelaken, 18 oktober 2004

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Property Development
De heer Jasper de Boom
Telefoon: 033 - 253 97 85