Politie Zuid-Holland-Zuid

19/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-10-2004 - Persberichten District II

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tussen 08.00 en 10.00 uur heeft de politie op de Arkelsedijk een radarsnelheidscontrole gehouden. Er zijn 577 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 50 te hard reden. De eigenaren van de voertuigen kunnen een proces verbaal in de bus verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/h.

MINDERJARIGE JONGENS AANGEHOUDEN
LEERDAM- De politie heeft op maandag 18 oktober drie minderjarige jongens aangehouden aan het Eiland. De jongens van 12, 7 en 5 jaar hadden chocola en cola gestolen bij een supermarkt. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daar bleek dat de oudste jongen verantwoordelijk was voor de diefstal. De twee anderen waren door hem meegenomen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Na verhoor mochten ze weer naar huis.

BEDREIGING
PAPENDRECHT- Op maandag 18 oktober is een 44-jarige man uit Papendrecht aangehouden. De man wordt verdacht zijn 37-jarige zus met een mes te hebben bedreigd. De verdachte kon in de hal van een flat aan de Staringlaan worden aangehouden. Tijdens de aanhouding waren de agenten genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. De verdachte staat bij de politie bekend als een veelpleger. Hij is ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED
PAPENDRECHT- Een 80-jarige man uit Papendrecht is op maandag 18 oktober in zijn woning aangehouden. De man had aan de Veerweg een aanrijding veroorzaakt, maar was doorgereden. De man bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

GORINCHEM- Een 42-jarige man uit Eindhoven is op de rijksweg A-15 bij Vuren aangehouden. De man bleek betrokken te zijn geweest bij een eenzijdig ongeval. Op parkeerplaats de Veenbult troffen agenten de zwaar beschadigde auto met de man aangetroffen. De man werd verzocht om mee te werken aan een ademtest. Hieruit bleke dat de man een behoorlijk slok op had. De verdachte is in verzekering gesteld.