Politie Zuid-Holland-Zuid

19/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

19-10-2004 - Persberichten District I

GETUIGEN OPROEP
DORDRECHT- Zondag 17 oktober rond 18.00 uur is voor haar woning op de Merwedestraat een 33-jarige vrouw met geweld van haar fiets beroofd. Zij had net haar fiets van het slot gehaald en wilde opstappen, toen twee mannen haar een duw gaven en de fiets uit haar handen trokken. Zij riep haar man, die probeerde te verhinderen dat de mannen met de fiets er vandoor gingen. Hij werd daarbij in zijn gezicht geslagen en gekrabt. Het lukte hem niet de mannen tegen te houden en zij zijn met de fiets weggereden.

De politie vraagt eventuele getuigen van dit incident contact op te nemen met de politie via 0900-8844. ( lokaal tarief) Het gaat om twee waarschijnlijk blanke mannen, beiden gekleed in een blauwe spijkerbroek. Een van hen droeg daarbij een donkergekleurd bomberjack, de ander droeg een donkergekleurde baseball cap.De fiets die gestolen is, is een rode damesfiets, merk Gazelle Impala.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft maandagmorgen 18 oktober een grote verkeerscontrole gehouden op de Krispijnseweg. Ongeveer 100 automobilisten zijn gecontroleerd, 19 van hen kregen een proces verbaal, waarvan het grootse deel (14) het niet dragen van de gordel betrof.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Twee meisjes van respectievelijk 11 en 14 jaar uit Dordrecht zijn op maandag 18 oktober aangehouden. Dit vond plaats aan het P.A. de Kokplein. De meisjes hadden vanuit diverse winkels spullen gestolen. De totale waarde van de spullen was ruim 100 euro. De politie heeft de jonge winkeldieven meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek tijdens het verhoor dat de meisjes de afgelopen tijd meer gestolen hadden. Er is proces verbaal opgemaakt.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT- Een 23-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is op maandagavond 18 oktober aangehouden. Dit gebeurde aan de Cort van der Lindenstraat. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 22-jarige broer. De verdachte zou ook gedreigd hebben met een mes. Het mes werd bij de verdachte aangetroffen en is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
DORDRECHT- Een 26-jarige man uit Dordrecht is op maandag 18 oktober aan de Van Baerlestraat aangehouden. De man was met zijn busje tegen een auto aangereden. Vervolgens reed hij tegen het verkeer en tegen een verkeerslicht aan. De dronken man reed daarna tegen een muurtje van een woning en uiteindelijk tegen een geparkeerde auto. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau. De man bleek te veel alcohol op te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

DRUGS
DORDRECHT- Twee mannen van 17 en 26 jaar uit Dordrecht zijn aan de Oudendijk aangehouden. Een 30-jarige man uit Dordrecht werd aan de Galileilaan aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht drugs te hebben verkocht aan de twee andere mannen. Tijdens fouillering werd vermoedelijk cocaïne aangetroffen bij de oudste man. De drugs is in beslag genomen.