Ingezonden persbericht


Persbericht

ERASMUS MC KIEST MEDIASURFACE 5.1 VOOR BEHEER INTRANET, INTERNET EN

EXTRANET

Hilversum, 19 oktober 2004 - Het Erasmus MC, het universitair medisch centrum in Rotterdam, heeft gekozen voor het content management systeem van Mediasurface voor al haar internet-, intranet- en extranetactiviteiten. Na een uitgebreid marktonderzoek en een selectieproces waarbij diverse CMS-leveranciers waren uitgenodigd, koos het Erasmus MC voor de softwareoplossing van Mediasurface. De onderliggende visie, de intuïtieve gebruikers interface van het pakket, de uitgebreide beheermogelijkheden en de mogelijkheid om snel te implementeren sluiten perfect aan bij de ambities voor webtoepassingen van het Erasmus MC.

"We hebben gekeken naar de functionele mogelijkheden van het product en de solide fundering van Mediasurface. Die werd gesteund door de vele referenties van Mediasurface in de zorg en de academische wereld." zegt Reinier Etienne, communicatie-adviseur nieuwe media bij het Erasmus MC. "De plannen van het Erasmus MC zijn zeer ambitieus. We willen een extranet voor verwijzers in de regio opzetten en circa 150 intranet- en 120 publieke sites onderbrengen in het Mediasurface CMS. Vandaar dat we naast de oplossingsgerichtheid van de leverancier ook goed hebben gekeken naar de schaalbaarheid en robuustheid van de software." aldus Etienne. Het Erasmus MC wil de eerste fase van het project medio januari 2005 operationeel hebben. Naar verwachting zullen circa driehonderd redacteuren met het systeem gaan werken. Implementatiepartner voor Mediasurface en verantwoordelijk voor de realisatie van het project is TamTam uit Delft.

Arjen van den Akker, Marketing Manager bij Mediasurface: "In de zorg zie je een verschuiving naar een geconsolideerde aanpak van de gehele interne en externe communicatie. Zowel organisatorisch als op IT-gebied. Dat zie je terug in de keuze die zorginstellingen maken voor de ondersteunende systemen. Dat moeten hoogwaardige systemen zijn die tegelijkertijd zeer eenvoudig te bedienen zijn voor elk type eindgebruiker. Mediasurface software biedt klanten werkelijk deze voordelen. Hierdoor worden het aantal in gebruik zijnde systemen, opleidingskosten en projectrisico's tot het uiterste beperkt."

Over het Erasmus MC
Het Erasmus MC, gevestigd in de stad Rotterdam, is een universitair medisch centrum waar nieuwe kennis wordt ontwikkeld en overgedragen aan (toekomstige) professionals. Het werkterrein is zeer breed en strekt zich uit van ziekte tot gezondheid en van individuele tot maatschappelijke gezondheidszorg.

Als grootste universitair medisch centrum van Nederland schept het Erasmus MC in Nederland bijzondere kansen voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Meer dan 10.000 medewerkers spannen zich hier dagelijks voor in. Daarnaast is het Erasmus MC ook het meest diverse universitair medisch centrum van Nederland. Het kent zowel een sterke sector gezondheidswetenschappen en sterk basisonderzoek als het grootste aantal academische ziekenhuisfuncties. Onder de noemer 'Rotterdam wordt beter!' wordt gebouwd aan het universitair-medisch-centrum-van-de-21e-eeuw.

Over Mediasurface
Mediasurface (MSR) is leverancier van Enterprise Content Management software en biedt een innovatief product met lage beheerkosten. Mediasurface richt zich op de combinatie van betrouwbare en schaalbare content management software met een uiterst gebruiksvriendelijke voorkant voor alle typen eindgebruikers. Daardoor wordt de Mediasurface software bij talloze klanten naar volle tevredenheid ingezet voor zeer uiteenlopende intranet-, extranet- en internettoepassingen.

Mediasurface heeft haar hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. In Nederland heeft Mediasurface een kantoor in Hilversum. Klanten van Mediasurface in de Benelux zijn onder andere AAInterfinance, AEGON, AntoniusMesosGroep, AZG, Claritas/Acxiom, Consumentenbond, Emergis, Eneco, Erasmus MC, Gasunie, Gelderse Roos, GTI, Holland Casino, Icare, Inspectie van het Onderwijs, Inspectie voor de Gezondheidszorg, LUMC, NATO, Plan International, Sint Maartenskliniek, SSA Global, Toerisme Vlaanderen, Triodos Bank, VGZ-IZA, Wereldomroep en Ziekenhuis Amstelveen.

Mediasurface is beursgenoteerd op AIM markt van de London Stock Exchange, symbool MSR.

Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.nl

Neem voor meer informatie contact op met:

Erasmus MC
Drs. Reinier Etienne
Communicatieadviseur nieuwe media
Afdeling Communicatie
Tel. 010 4634294
r.etienne(at)erasmusmc.nl

Mediasurface B.V.
Arjen van den Akker, Marketing Manager
Tel. 035 6257890
GSM 0651 604191
arjen.van.den.akker(at)mediasurface.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. 0345 501595
GSM 0628 889632
monique(at)potterspr.nl