Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 19 oktober 2004

* BEJAARDE FIETSER OVERLEDEN AAN GEVOLGEN AANRIJDING

ROTTERDAM - Maandagmorgen werd op een binnenschip, afgemeerd in de Coolhaven, het stoffelijk overschot aangetroffen van een 83-jarige man uit Middenbeemster.
Het slachtoffer was vorige week donderdagmiddag op zijn fiets op de Doklaan aangereden door een auto, bestuurd door een 42-jarige Rotterdammer, waarna hij met rugklachten naar een ziekenhuis werd vervoerd.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN HILLESLUIS
ROTTERDAM - Maandagmiddag en -avond hield de politie van het district Feijenoord-Ridderster een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Hillesluis.
Op straat werden 142 personen gefouilleerd en 27 auto's gecontroleerd. Er werden vier messen en één knuppel in beslag genomen, alsmede een hoeveelheid cocaïne, ampullen met anabole steroïden en nandrolon. Verder werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, rijden over de stoep, rood licht en rijden door een geslotenverklaring.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen op de 's-Gravendijkwal en 's avonds op de Schiekade radarsnelheidscontroles.
Tussen kwart over zeven en negen uur namen op de 's-Gravendijkwal, ter hoogte van het Droogleever Fortuynplein, 317 van de 2196 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 87 km/uur. Op de Schiekade flitste de snelheidsradar 's avonds tussen kwart over zeven en negen uur 77 van de 738 passerende automobilisten. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid eveneens 87 km/uur in plaats van '50'.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half één stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een woning aan de Dordtselaan een onderzoek in. De politie had een melding gekregen over wateroverlast bij de beneden buren. In de woning werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen met zo'n 360 planten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen. Twee bij de kwekerij aanwezig mannen, Rotterdammers van 22- en 24-jaar oud werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* TABAKSWINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag werd een tabakswinkel aan de Slinge overvallen. Omstreeks vier uur kwamen twee mannen de winkel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de 59-jarige eigenaar gesommeerd de kassa te openen, waarna een onbekend geldbedrag werd weggegrist. Met het geld, enkele strippen- en telefoonkaarten aan buit renden de overvallers de tabakswinkel uit en vluchtten richting Schothorst. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.