Ingezonden persbericht


De Markt in Delft is ook goed bereikbaar voor hulpverleningsdiensten tijdens de warenmarkt. Medewerkers van de Brandweer hebben de bereikbaarheid van de Markt door proefrijden getest en kwamen tot deze positieve conclusie.

Op donderdag 14 oktober heeft de brandweer tijdens de wekelijkse warenmarkt onderzocht of de doorgangen en doorrijhoogten voldoende zijn voor de voertuigen van de hulpverleningsdiensten, zoals de brandweer, GGD en politie. Dit is uitgevoerd omdat na de evaluatie van 22 september kleine aanpassingen nodig bleken.

In samenwerking met alle betrokkenen, waaronder de gebruikers van de Markt en de sector Toezicht Openbare Ruimte, heeft er een aantal aanpassingen plaatsgevonden waardoor de bereikbaarheid is gewaarborgd.

Wethouder Christiaan Baljé (o.a. portefeuille Binnenstad) is tevreden over de uitkomst van de metingen. Goede bereikbaarheid is van levensbelang. Er zijn richtlijnen en heldere afspraken met de gebruikers van de Markt. Gezamenlijk gaan we ervoor zorgen dat die afspraken worden nagekomen om ook in de toekomst de bereikbaarheid voor hulpdiensten te waarborgen .

Voor evenement en markten geldt dat er een minimale doorgang van 3,5 meter moet zijn met een hoogte van 4.2 meter. Verder moeten bouwwerken tot op een afstand van 15 meter van de toegang bereikbaar zijn. Op deze wijze moet de bereikbaarheid worden veiliggesteld.


---



Ingezonden persbericht