Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 oktober 2004


Hattem - gekantelde vrachtauto.

Op dinsdag (19-10) vond er rond 06.15 een verkeersongeval plaats op de N50.
Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Echt reed met zijn vrachtauto met oplegger, geladen met betonsegmenten, richting Kampen toen hij kennelijk voor een ree uitweek en met de rechterwielen in de rechterberm terecht kwam.
Toen de bestuurder de combinatie na een tiental meters weer op de rijbaan wist te manoeuvreren, schaarde de combinatie en sloeg om.
De chauffeur had lichte verwondingen aan zijn hoofd en schouder en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis Weezenlanden te Zwolle.
Diverse hulpdiensten zoals brandweer, Rijkswaterstaat en een bergingsbedrijf kwamen ter plaatse. De N50 moest worden afgesloten waardoor de nodige verkeersstremming ontstond.
De genoemde diensten zijn tot in de middag bezig geweest om het verkeer in goede banen te leiden.


Epe - zeer gevaarlijke situatie door vandalisme.
In de nacht van zaterdag op zondag (16/17-10), mogelijk tussen 01.00-02.00 uur, werden op de doorgaande weg van Epe naar Heerde ruim 100 verkeersgeleiders omgegooid die stonden opgesteld tussen de rijbaan en het fietspad. Het betreft rood/witte vierkante metalen borden. De verkeersgeleiders waren her en der weggesmeten op de rijbaan en het fietspad, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond voor andere verkeersdeelnemers. Mogelijk zijn de borden omgegooid door nachtelijke stappers. De politie neemt deze zaak hoog op en roept getuigen op te reageren via telefoonnummer 0900 - 8844. Tevens zal de politie komend weekend verscherpte controle uitvoeren op dit traject.


Harderwijk - verkeersongeval.

Op maandag (18-10) vond rond 14.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Stationslaan en Westermeenweg. Een 39-jarige automobiliste uit Kootwijkerbroek verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 70-jarige fietsster, rijdende op een voorrangs-weg. De fietsster probeerde een aanrijding te voorkomen door achter de auto langs te fietsen, maar raakte daarbij met het wiel de stoeprand en kwam ten val. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ze bleek een gebroken pols te hebben en mocht later op de dag weer naar huis.


Harderwijk - zwijn aangereden door motor.

Op maandag (18-10) werd rond 07.00 uur een zwijn aangereden door een 40-jarige motorrijder uit Harderwijk op de Leuvenumseweg. Door de klap reden man en motor
het bos in. Hij klaagde over pijn in de borst en zal zich onder behandeling stellen van zijn huisarts. Het zwijn heeft het niet overleefd. De motor werd weggesleept door een bergingsbedrijf.


't Harde - fietsster gewond.

Op maandag (18-10) kwam een 16-jarige fietsster uit Elburg door onbekende oorzaak ten val op de Eperweg. In eerste instantie wilde ze gewoon naar huis gaan, maar een toevallig passerende politieman vond het toch verstandiger een ambulance te laten komen.
In het ziekenhuis bleek ze een hersenschudding en een gebroken ellepijp te hebben. Na behandeling mocht ze weer naar huis.


Heerde - poging brandstichting school.

Op maandag (18-10) vond rond 18.15 uur een poging tot brandstichting plaats bij een school aan de A. Lijphartlaan. De dader probeerde een regenpijp van de school in brand te steken.
De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt eventuele getuigen.


EINDE BERICHTEN



---- --