Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Didam - vluchtende drankrijder achterhaald

Publicatiedatum: 19-10-2004

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben maandagavond bij Didam een drankrijder achterhaald die bij een controle op de vlucht was geslagen. De man bleek achter het stuur te zitten met een promillage van 2,14. Dat is ruim vier maal zoveel als is toegestaan. Het VHT hield tussen 19.30 en 22.45 uur een alcoholcontrole op de Tatelaarweg. Rond kwart over acht kwam daar een auto aanrijden die bij het zien van de controle keerde en er vandoor ging. Een motorrijder zette hierop de achtervolging in en wist de man enkele kilometers verder alsnog tot staan te brengen. De automobilist, een 35-jarige man uit Didam, werd vervolgens aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Het resultaat bleek ver boven de limiet. Voor de politie doorgaans reden om het rijbewijs in te vorderen. Maar dit bleek eerder al ongeldig verklaard. Dat werd de Didammer nog eens extra aangerekend. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bij de alcoholcontrole op de Tatelaarweg werden ruim 500 bestuurders aan een controle onderworpen. Van dat aantal bleek echter niemand teveel te hebben gedronken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 19-10-2004

Bij twee verkeerscontroles in Zevenaar zijn door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie maandag 33 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 16.30 en 19.30 controleerde het VHT op het Noordeinde. Daarbij werden zes snelheidsovertreders beboet. Hoogst gemeten snelheid daarbij bedroeg 72 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Van de 350 gecontroleerde automobilisten kregen er 22 een proces-verbaal wegens het rijden zonder gordel. Daarnaast werd tegen vijf bromfietsers proces-verbaal opgemaakt: twee in verband met het rijden zonder helm en drie wegens het rijden op een opgevoerde brommer. Tussen 21.45 uur en 23.00 uur werd post gevat op de Arnhemseweg voor een alcoholcontrole. Van 480 bestuurders werd een blaastest afgenomen maar drankrijders werden niet aangetroffen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - ongehoorzame Huissenaar aangehouden na overlast
Publicatiedatum: 19-10-2004

Een zeventienjarige Huissenaar is maandagavond op de Brink in zijn woonplaats door de politie aangehouden. Surveillerende agenten zagen de knaap op zijn brommer door het winkelcentrum rijden en wilden hem daarover aanspreken. De jongen probeerde er vandoor te gaan maar kon door de agenten worden achterhaald. Vervolgens weigerde hij het winkelcentrum te verlaten. De knaap werd aangehouden. Daarbij troffen de agenten ook nog een zogenoemd vlindermes in zijn kleding aan. Dergelijke messen worden aangemerkt als verboden wapenbezit. Het mes werd in beslag genomen. De Huissenaar mocht even later met enkele processen-verbaal naar huis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden