Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


19 oktober 2004


Motorrijder raakt gewond

Bij een aanrijding op de kruising Kanaal Noord / Papegaaiweg raakte maandag (18/10) rond 07.20 uur een 46 jarige motorrijder uit Nijbroek gewond. Een 23 jarige bestuurder uit Apeldoorn gaf op de kruising geen voorrang aan de motorrijder, waardoor de motorrijder ten val kwam. Omstanders verzorgden de motorrijder totdat ambulancepersoneel het overnam en hem overbrachten naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de man verschillende kneuzingen had opgelopen. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.


Automobilist botst tegen lichtmast

Een 71 jarige Apeldoorner is maandag (18/10) rond 10.50 uur op de Zwolseweg tegen een lichtmast gebotst. De man raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De Apeldoorner raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. De man werd met zwaar beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Winkeldiefstal

De politie heeft maandagmiddag 18/10) rond 17.40 uur een 44 jarige Apeldoorner aangehouden. De man had bij een winkel in de Hoofdstraat een fles champagne weggenomen. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. Omdat de Apeldoorner een veelplegers is, werd hij ingesloten.


Openbare dronkenschap

Door de politie werd maandagmiddag (18/10) rond 13.50 uur een 31 jarige man aangehouden. De man werd aangehouden in de parkeergarage Koningshaven wegens openbare dronkenschap en kreeg hiervoor een boete. De man bleek geen legitimatie-papieren bij zich te hebben en gaf waarschijnlijk een valse naam op. Hij werd overgedragen aan de vreemdelingendienst wegens het illegaal verblijven in Nederland.


Verkeerscontrole

Door de politie werd maandag (18/10) op verschillende locaties een controle gehouden. Een bestuurder bleek tijdens de controle niet handsfree te bellen en werd hiervoor bekeurd. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x te hard rijden, 1x overbelading van een aanhangwagen, 1x rijden door rood licht, 1x kentekenplaat niet in orde, 1x gevaar voor afvallende lading en 1x niet dragen van de autogordel.


Fietsverlichting niet in orde

Maandagavond (18/10) bleek bij controle op de Tannhauserstraat, de Hoofdstraat, de Adelaarslaan en de Arnhemseweg dat de verlichting van 49 fietsers niet in orde was. Zowel de voor- als de achterverlichting van de fietsers brandde niet. De fietsers kregen een bekeuring van E 25,-.


EINDE BERICHTEN

---- --