Politie Limburg-Noord

10 Winkeldieven aangehouden
Datum: 19-10-2004
Tijd bericht: 14:16
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 11 t/m 18 oktober in totaal 10 personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. 2 verdachten zijn in verzekering gesteld, 3 zaken zijn doorverwezen naar bureau HALT en 5 zaken zijn afgehandeld door middel van snelrecht.

District Venlo In het district Venlo werden in totaal 4 personen geverbaliseerd voor het plegen van winkeldiefstal. Drie zaken zijn doorverwezen naar het bureau HALT en één zaak werd afgehandeld door middel van snelrecht.

TEGELEN -- De politie heeft op maandag 11 oktober twee 14-jarige meisjes uit Tegelen aangehouden op verdenking van diefstal uit diverse winkels in het centrum. Er werd voor een som van ¤24,- aan goederen gestolen. Eén van de twee meisjes bleek geen aandeel te hebben gehad in het plegen van de winkeldiefstallen en wordt dan ook niet vervolgd. Het andere meisje is doorverwezen naar bureau HALT.

VENLO -- Agenten hebben op vrijdag 15 oktober in een winkel aan de Roermondsestraat twee meisjes aangehouden. Het betrof een 16-jarige Blerickse en een 14-jarig meisje uit Grubbenvorst. Het tweetal probeerde een paar legerkisten te ontvreemden met een waarde van ¤90,-. De zaak wordt doorverwezen naar bureau HALT.

VENLO -- De politie heeft op vrijdag 15 oktober in een supermarkt aan de Straelseweg een vrouw aangehouden. Het betrof een 39-jarige vrouw uit Meckenheim (Duitsland). De vrouw wilde 12 stukken kaas met een gezamenlijke waarde van ruim ¤60,- meenemen zonder te betalen. De zaak is afgehandeld door middel van snelrecht.

District Roermond In het district Roermond werden in totaal drie personen geverbaliseerd voor het plegen van winkeldiefstal. De zaken werden alle drie afgehandeld door middel van snelrecht.

ECHT - De politie heeft op donderdag 14 oktober in een winkel aan de Ursulinestraat een winkeldievegge aangehouden. Het betrof een 41-jarige vrouw uit Susteren. Ze had kleding gestolen met en gezamenlijke waarde van ruim ¤400,-. De verdachte is geen onbekende van de politie. De vrouw werd door de betrokken agent herkend, ze was een week eerder bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De zaak is afgehandeld via snelrecht.

ROERMOND -- Agenten van het politiedistrict Roermond hebben in de avond van donderdag 14 oktober in een winkel op het Munsterplein een 29-jarige Roermondse aangehouden. De vrouw had kleding gestolen met een waarde van enkele euro's. Ze ging met 5 kledingstukken het pashokje in en kwam er met vier weer uit. De vrouw is niet onbekend met het plegen van winkeldiefstal. Ze kreeg een proces verbaal en een winkelverbod voor twaalf maanden opgelegd. De zaak wordt afgehandeld via snelrecht.

ROERMOND -- Personeelsleden van een doe-het-zelfzaak aan de Burghoffweg hebben op vrijdag 15 oktober een 51-jarige man uit St. Odiliënberg aan de politie overgedragen. De man werd betrapt op het plegen van winkeldiefstal. De winkeldief probeerde de winkel onopvallend te verlaten en probeerde eenmaal buiten aangekomen, op zijn fiets te vluchten. Een medewerker van de betreffende winkel zette echter per auto de achtervolging in en arriveerde even later terug bij de winkel met de verdachte. Hier is de man overgedragen aan de politie. De zaak is afgehandeld via snelrecht.

District Weert In het district Weert werden in totaal twee personen geverbaliseerd voor het plegen van winkeldiefstal. De twee verdachten die betrokken waren bij deze zaak zijn beide in verzekering gesteld

WEERT -- De politie heeft op 16 oktober in een winkel aan de Stationsstraat een tweetal mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het betrof een 22-jarige Echtenaar en een 20-jarige Venlonaar. Beide verdachten zijn geen onbekenden van de politie. De winkeldieven hebben de winkel verlaten met een paar schoenen van ¤150,- zonder te betalen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

District Venray In het district Venray werd één persoon geverbaliseerd voor het plegen van winkeldiefstal. De zaak is afgehandeld via het snelrecht.

HORST- Personeelsleden van een sportwinkel aan de Kerkstraat zagen in de middag van maandag 11 oktober een man kleding stelen. De verdachte was een 20-jarige Horstenaar. De man liep met een T-shirt en een broek het pashokje in, rukje het prijskaartje van het T-shirt, trok dit vervolgens aan en verliet het pashokje met alleen de broek nog in zijn handen. Een medewerker van de winkel probeerde de man tegen te houden maar dit lukte niet. Een collega zag de man de winkel verlaten en rende hem achterna. De medewerker kreeg van omstanders een fiets aangeboden en zette de achtervolging in. Tijdens deze achtervolging reed een politieauto voorbij en deze werd gewaarschuwd. De politie kon de man aanhouden. De zaak is afgehandeld door middel van snelrecht. Het gestolen T-shirt bleek gescheurd te zijn. Deze schade wordt verhaald op de 20-jarige Horstenaar.