AEGON AEGON verlaagt hypotheekrente

AEGON breidt het aanbod van hypotheken uit en verlaagt met ingang van 18 oktober de rente. Bovendien worden er naast de gebruikelijke 5 en 10 jaar rentevastperiodes ook een
6- en 7-jaars rente geĂŻntroduceerd waardoor klanten meer kunnen lenen. Tot het einde van het jaar geldt hiervoor een speciaal tarief.

6- en 7-jaarstarief

Tot nu toe hanteerde AEGON de volgende korte rentevastperiodes: 2-jaars, 5-jaars en 10-jaars. Gezien de huidige relatief lage rentestand, is het aantrekkelijk voor een koper van een huis om die rente ook 6 of 7 jaar vast te zetten. Verhoudingsgewijs kan de hypotheek dan hoger worden bijvoorbeeld voor verbouwingen of een duurdere woning. De gemiddelde looptijd van een hypotheek is 7 jaar en een 7-jaarsrente sluit daar ook beter bij aan.

Vanaf het moment van introductie van de 6- en 7-jaarsrente tot 31 december 2004 wordt een korting op de rente gegeven: voor het 6-jaarstarief betaalt men het 5-jaarstarief en voor het 7-jaarstarief betaalt men tot het einde van het jaar het rentetarief van de 6-jaarsrentevastperiode.

Renteverlaging
Tegelijkertijd met het invoeren van het 6- en 7-jaarstarief verlaagt AEGON de rente:

de 5 en 10 jaarsrente wordt met 0,1% verlaagd; de 11 t/m 15 jaarsrente en de 16 t/m 20 jaarsrente wordt met 0,2% verlaagd.

Assortimentsuitbreiding
Eveneens op 18 oktober wordt het assortiment van de AEGON hypotheken uitgebreid met de AEGON LevenHypotheek. De AEGON LevenHypotheek kenmerkt zich door een 0,2% lagere rente dan de overige AEGON hypotheken. Verder heeft de LevenHypotheek een scherpe variabele rente en de keuze uit meerdere rentedelen, waardoor een klant de risicos zoveel mogelijk kan spreiden.

Tevens voegt AEGON deze hypotheek aan de CombinatieHypotheek toe, waardoor nu ook het combineren van sparen en beleggen mogelijk wordt.

Peter Varenkamp, MT-voorzitter van het bedrijfsonderdeel Intermediair van AEGON Nederland, over de nu aangekondigde veranderingen: Wij willen dat tussenpersonen AEGON blijven zien als een aantrekkelijke partner voor hypotheken. Niet alleen door ons assortiment, maar ook door onze expertise en onze nieuwe rente. De komende weken gaan we het intermediair dan ook uitgebreid en persoonlijk vertellen waarom ze hun klanten een AEGON hypotheek kunnen adviseren. Dat doen we tijdens Housewarming parties onder het motto: AEGON is thuis in hypotheken.