Gemeente Dordrecht


---

Samenwerking Gezondheidspark bekrachtigd

Vincent Brinkhof
De unieke samenwerking tussen gemeente, Albert Schweitzer ziekenhuis en projectontwikkelaar AM Vastgoed BV, is officieel bekrachtigd door het college van Burgemeester en Wethouders. Zowel de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en ziekenhuis, als de intentieovereenkomst tussen gemeente, ziekenhuis en AM Vastgoed BV, kreeg de goedkeuring van het college. Wethouder C. Sas: "Het is prettig deze bijzondere samenwerking nu ook op papier aan de gemeenteraad te kunnen aanbieden. Hiermee zijn we weer een stap dichter bij de realisatie van het Gezondheidspark."

Samenwerkingsovereenkomst: versterken van zorgaanbod De afgelopen maanden onderhandelde de gemeente met het Albert Schweitzer ziekenhuis over de inhoud van de samenwerkingsovereenkomst. Belangrijkste onderdelen van de overeenkomst zijn de verkoop van ca. 32.000 m2 grond aan het ziekenhuis en de regie over de ontwikkeling van het gebied. Uitgangspunt is dat het toekomstige zorgaanbod in het Gezondheidspark elkaar versterkt en niet beconcurreert.

Intentieovereenkomst: ontwikkelen middenzone
De intentieovereenkomst tussen gemeente, Albert Schweitzer ziekenhuis en AM Vastgoed BV houdt in, dat alle partijen de intentie hebben dat de parkeergarages, woningen, kantoren en bedrijven, winkels en horeca in de middenzone worden gerealiseerd. Dit najaar wordt de intentieovereenkomst nader uitgewerkt tot een
samenwerkingsovereenkomst.

Ondertekening
De officiële ondertekening van de overeenkomst tussen gemeente en ziekenhuis vindt naar verwachting nog dit jaar plaats. De bekrachtiging van de samenwerking tussen gemeente, Albert Schweitzer ziekenhuis en AM Vastgoed staat volgend voorjaar op de planning. In 2012 wordt het Gezondheidspark met Sportboulevard opgeleverd.