Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 19 oktober

Alkmaar 19-10-2004 - 15.30 uur

Rijden onder invloed van alcohol

Heiloo, maandag 18 oktober 2004.

Maandagmiddag werd een 35-jarige man aangehouden op de Boekenstein. De man reed daar als bestuurder van een auto. Toen agenten de man wilden controleren op de Het Hoekstuk reed hij snel weg. Mede op aanwijzing van getuigen werd de auto kort daarop aangetroffen op de Boekenstein. Ook hier probeerde de bestuurder aan een aanhouding te ontkomen door weg te rennen. Hij werd echter in zijn kraag gevat en aangehouden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 945 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Diefstal auto

Heerhugowaard, maandag 18 oktober

Maandag werd een personenauto gestolen vanaf de Fahrenheitstraat. De eigenaar had zijn auto in de ochtenduren ter hoogte van perceel 5 geparkeerd. s Middag omstreeks 17.00 uur bleek de auto te zijn verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Audi, type A4. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken LR-VZ-56.

Man en vrouw aangehouden na mishandeling

Alkmaar, maandag 18 oktober 2004.

Maandagavond zijn een 52-jarige vrouw uit Alkmaar en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden naar aanleiding van de mishandeling van een 34-jarige Alkmaarder. Het slachtoffer werd, na een melding van omwonenden, aangetroffen op de Vlielandstraat. De man verklaarde dat hij met een stuk geslagen fles een aantal keren in het gezicht was gestoken. Dit was gebeurd in de woning van de vrouw. Zij werd in haar woning aangetroffen en aangehouden. De man bleek te zijn verdwenen. Korte tijd later werd deze aangetroffen in het parkje bij de Vlielandstraat. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. De ruzie was ontstaan omdat de betrokkenen een financieel meningsverschil hadden. De aangehouden personen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden na vernieling auto

Alkmaar, dinsdag 19 oktober 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag is een18-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Europaweg. De jongen maakte deel uit van een groepje van drie jongens die kort daarvoor vernielingen hadden gepleegd aan een geparkeerd auto op de Europaweg. Agenten zagen dat zij eerst een band van de auto lekstaken en deze vervolgens op zn kant zette. Toen de jongens in de gaten kregen dat zij waren ontdekt vluchtten zij weg. Twee wisten te ontkomen de derde werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de andere daders.

Verdachte diefstal buitenboordmotoren aangehouden

De Rijp, woensdag 13 oktober 2004.

Op woensdag 13 oktober is een 37-jarige man uit Polen aangehouden omdat hij wordt verdacht van het stelen van buitenboordmotoren in De Rijp. Rondom 5.00 uur was er een verdacht voertuig gesignaleerd op De Bellesloot. Agenten hielden de situatie nauwlettend in de gaten, mede wegens de recente diefstallen van buitenboordmotoren in de gemeente. Toen de bestuurder naar zijn auto terugkeerde en wegreed, zijn de agenten hem gevolgd en is hij op de Groeneweg staande gehouden. In de auto trof de politie gereedschap aan dat gebruikt wordt door inbrekers en andere sporen die wezen op zijn betrokkenheid bij diefstallen. Dezelfde ochtend bleek dat er drie buitenboordmotoren in De Rijp ontvreemd waren. Deze zijn door de politie, met hulp van de omwonenden, nog dezelfde ochtend terug gevonden op diverse locaties. De verdachte is meegenomen naar het bureau in Alkmaar en in verzekering gesteld. Er is een onderzoek opgestart.

Diefstal gereedschap vanaf bouwterrein

Heerhugowaard, maandag 18 oktober 2004.

Maandag heeft de uitvoerder van een bedrijf op het bouwterrein Stad van de Zon aangifte gedaan van de diefstal van een grote hoeveelheid gereedschap. Deze spullen lagen opgeslagen in een container op het genoemde bouwterrein. Men kwam binnen door het vernielen van een slot. Vanuit de container werd een grote hoeveelheid gereedschap waaronder boormachines, meetapparatuur, verlichting, tangen en dop- steek- en ringsleutels. De waarde van de weggenomen goederen wordt geraamd op enkele duizenden euros