Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 19 oktober

Hoorn 19-10-2004 - 15.30 uur

Inbraak woning

Hoorn, maandag 18 oktober 2004.

In het afgelopen weekend werd er ingebroken in een woning aan de Breeuwer. De eigenaar deed daar maandag aangifte van. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam en een kozijn. Hierbij werd grof geweld gebruikt. De gehele woning werd doorzocht. De bewoners kunnen nog niet precies aangeven wat er is verdwenen. In ieder geval mist men een aantal sieraden. Bij de buren had men geprobeerd in te breken. Ook hier werd een aantal beschadigingen aan het kozijn aangetroffen. Gezien het tijdstip en de wijze waarop men te werk is gegaan is het niet ondenkbeeldig dat deze inbraak/poging zijn gepleegd door de zeflde dader(s).

Bewoner stoort inbrekers

Opperdoes, dinsdag 19 oktober 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag maakte de bewoner van een woning aan het Oosteinde het inbrekers wel heel erg lastig om in zijn huis te komen. Rond 03.00 uur die nacht werd hij wakker van vreemde geluiden. Toen hij op onderzoek uitging bleek dat er gepoogd was in te breken door het open wrikken van een raampje. Kennelijk was de dief gestoord door het onderzoek van de bewoner. De bewoner sloot het raam weer. Onder het motto de aanhouder wint probeerde de inbreker een klein uurtje later zijn slag te slaan. Weer werd de bewoner wakker en ging uit op onderzoek. Via hetzelfde raam werd geprobeerd in de woning te komen. Ook nu was het wakker worden van de bewoner een streep door de rekening van de inbreker. Er werd niemand meer aangetroffen. Gelukkig bleef het dus bij een poging en werden er geen spullen weggenomen.

Verkeerscontrole

Enkhuizen, dinsdag 19 oktober 2004.

Dinsdagmorgen tussen 09.45 en 12.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Gerard Brandtweg. Deze controle richtte zich vooral op de geldigheid van rij- en kentekenbewijs, de technische staat van voertuigen, het dragen van de veiligheidsgordel en bestuurders van bromfietsen. In totaal werden 28 bekeuringen uitgeschreven. In twee gevallen betrof dat twee bromfietsbestuurders die geen helm droegen. 26 autobestuurders bleken geen gebruik te maken van de veiligheidsgordel.