Politie Haaglanden

Deetman over ADO Den Haag - PSV

Den Haag 19-10-2004 - "De ADO Den Haag supporters die zaterdag kwetsende spreekkoren riepen en voor rellen zorgden tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - PSV zijn van te voren uitgedaagd door PSV-aanhangers. Dat lees en hoor je niet in de media. Op die manier ontstaat een 'ongebalanceerd' beeld van wat zich werkelijk heeft afgespeeld. Dat neemt niet weg dat er in de tweede helft van de wedstrijd ook de openbare orde in het geding was. Voor mij was dat aanleiding de wedstrijd te staken." Dat zei burgemeester Deetman vanmorgen tijdens een ingelaste persconferentie.

Deetman zei verder dat hij het met name voor het bestuur van ADO Den Haag en

voor de supportersvereniging zeer triest vindt van wat zich heeft voorgedaan. "In eerste instantie ligt de verantwoording van wat zich in het stadion afspeelt bij het bestuur. Ik weet dat het bestuur van ADO Den Haag al het mogelijke doet om de wedstrijden goed te laten verlopen. Of er maatregelen worden genomen tegen de harde kern van Midden Noord kan ik niet zeggen", aldus de burgemeester.

Verantwoordelijkheid supportersvereniging

Het bestuur kijkt vandaag naar de videobeelden of en hoeveel stadionverboden

er kunnen worden opgelegd. Deetman wees er in de persconferentie met name op

dat de supportersvereniging een grote verantwoordelijkheid heeft. "Zij is voor de supporters het eerste aanspreekpunt. Maar eerst wacht ik de reactie af van het bestuur van ADO Den Haag. Dan kunnen we de klokken gelijkzetten."

Grimmige sfeer

De burgemeester sprak van een grimmige sfeer in de tweede helft. "Ik ben zaterdag voortdurend door Politie Haaglanden op de hoogte gehouden. Maar op een gegeven moment was ook voor mij de grens bereikt."

Bron: persverklaring gepubliceerd op de site van de gemeente Den Haag.