VERENIGING EIGEN HUIS
http://www.eigenhuis.nl

Eigen Huis opent meldpunt wateroverlast

Amersfoort, 19 oktober 2004

Vereniging Eigen Huis opent vandaag een meldpunt voor alle vormen van hardnekkige en langdurige wateroverlast in en rond de eigen woning. Door een hoge grondwaterstand of door slechte afvoer van regenwater zijn op veel plaatsen in het land kelders en kruipruimten doorlopend nat en veranderen tuinen of terrassen na een flinke regenbui in een modderpoel.

De overheid werkt aan een integrale waterwet. Daarin worden straks de verantwoordelijkheden van huiseigenaren, gemeenten, bouwers en projectontwikkelaars met betrekking tot de waterproblematiek geregeld. Vereniging Eigen Huis behartigt de belangen van de huiseigenaren en wil hun stem krachtig laten horen. Voor een goede belangenbehartiging is het nodig dat de vereniging precies weet welke problemen huiseigenaren ondervinden, waar die voorkomen en wat de oorzaken zijn.

Vereniging Eigen Huis wil de overheid, projectontwikkelaars en bouwers bewegen om maatregelen te nemen waarmee nieuwe wateroverlast wordt voorkomen en bestaande wateroverlast wordt bestreden. Iedereen heeft immers recht op droge voeten.

Het meldpunt blijft tot 20 november 2004 geopend op www.eigenhuis.nl

Noot voor de redactie,