Ingezonden persbericht


Den Haag is met One Four een nieuwe uitgaansgelegenheid rijker..

Een monumentaal pand omgetoverd tot unieke relaxspot waar verschillende muziekstromen, culturele events en culinaire verrassingen samensmelten. Eten Dansen Cultuur: dat is de nieuwe club annex restaurant One Four in Den Haag pal naast poptempel 't Paard. One Four levert met dit brede concept een essentiële bijdrage aan het huidige aanbod in de Hofstad.

One Four opent zijn deuren op de plek waar voorheen Jazz club Pannonica was gevestigd. Het historische pand in de binnenstad van Den Haag zit direct naast het Paard van Troje, het podium dat vorig jaar feestelijk werd heropend na een ingrijpende renovatie. One Four gaat zich bezig houden met een clubprogrammering, eigenwijze culturele en kunstzinnige events en culinaire kunsten in het restaurant.

Het restaurant van One Four staat onder leiding van chef kok Patrick Kelder. Hij heeft zijn strepen verdiend in o.a. Auberge de Kievit, Carlton Ambassador Hotel en Diner Thuis. Voor One Four heeft hij gekozen voor een Frans georiënteerde keuken met een moderne twist. Van eendelever met gekonfijte kweeperen tot een chocoladesoufflée. Vanaf 8 euro voor een voorgerecht en 18 euro voor een hoofdgerecht en dagelijks een menu vanaf 30 euro.

Met culinaire events waaronder kookworkshops, demonstraties, wijn- en spijsavonden en individuele kooktrainingen laat One Four je op een interessante wijze kennismaken met haar culinaire wereld. Ook gezelschappen voor privé-diners en bedrijven kunnen bij One Four terecht.

Naast het restaurant is One Four ook een volwaardige club. Een aantal vaste avonden zullen de club een eigen identiteit geven. Dinsdagavond zal het domein worden van de Salsa. Iedere vrijdag zal in het teken staan van Clash ; een nieuwe avond waar de eclectische dj Billy the Klit de scepter zwaait. Ook externe organisaties strijken neer in One Four. Zaterdagavond wordt ingevuld door Club Geluk, Lab Dance en Drop. Naast de vaste avonden zullen er steeds vernieuwende ideeën hun weg vinden naar de club. Elke avond kan voor verrassende taferelen zorgen.

One Four wil ook een podium zijn voor kunst en cultuur in de vorm van exposities van nieuw kunsttalent, danslessen en jamsessies. Om de culturele functie van One Four extra te ontwikkelen, vindt momenteel overleg plaats met het nabij gelegen Paard van Troje. Tussen One Four en 't Paard is een doorgang die beide locaties met elkaar verbindt. Diverse verrassende samenwerkingsverbanden liggen in ieder geval in het verschiet.

One Four viert het laatste weekend van oktober haar feestelijke opening met op het programma onder andere: Floris (live), Dj Remski, Billy the Klit en Jacques de la Disque. Verder zal er in de maand november het volgende te verwachten zijn: DJ Rush, Thom Revolver, dj Lookalaika, DJ's Pathless, Djinn, Persil, De La Sarge and many more..

One Four is zes dagen per week geopend, van dinsdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 17.00 tot 23.00 uur. De sluitingstijden van de club en de bar zijn afhankelijk van het avondprogramma.

One Four
Prinsegracht 14
2501 HK Den Haag
www.onefour.nl

Noot voor de redactie: