581078d.gif

Bruidsparen helpen kinderen via Net4kids en Weddingclick

Amstelveen, 19 oktober 2004 - Net4kids, de non-profit internetmarktplaats voor kinderhulpprojecten en donateurs, en Weddingclick, een Nederlandse huwelijkssite, slaan de handen ineen, door de Net4kids-projecten op te nemen in de lijst met cadeaumogelijkheden van Weddingclick. Steeds meer bruidsparen vragen hun gasten namelijk niet meer om cadeaus, maar om geld voor een goed doel. Net4kids garandeert dat 100% van de donaties rechtstreeks naar het gekozen project gaat en biedt donateurs gedetailleerde rapportage over de voortgang van hun project.

Bruidsparen kunnen via Weddingclick en Net4kids kinderen op diverse manieren steunen. Net4kids kan de enige of één van de opties zijn op de cadeaulijst, zodat de gasten kunnen bepalen welk kinderhulpproject ze steunen. De bruid en bruidegom kunnen ook geld vragen voor een project dat zij zelf al hebben uitgekozen. Net als bij de gebruikelijke bruidslijst is zo'n keuze heel concreet. Men kan één of meerdere straatkinderen een dak boven hun hoofd geven, boeken aan een dorpsbibliotheek in Ghana schenken, of bijvoorbeeld een juf of een waterput geven. In alle gevallen wordt het resultaat van projectsteun teruggekoppeld aan de bruidsparen, die op hun beurt ook hun gasten kunnen blijven betrekken bij de voortgang. Ook kunnen ze de besteding van het geld aan Net4kids overlaten, door een donatie aan het Max' Magic Money Fund.

"Er zijn veel bruidsparen die geld willen doneren en wij willen die mogelijkheid graag bieden", aldus Alexine van Lynden van Weddingclick. "Maar we willen niet 'zomaar een goed doel' opnemen. Het moet wel een organisatie zijn die bij ons past en die op een verantwoorde manier te werk gaat. Daarom was de keuze voor Net4kids snel gemaakt: het spreekt ons erg aan dat Net4kids zich helemaal op kinderen richt en dat de donaties volledig naar de projecten gaan, zonder aftrek van kosten."

"We zien dat mensen nog steeds graag goede doelen steunen, waarbij ze zelfs hun verjaardag of hun huwelijk gebruiken om geld op te halen voor een goed doel", aldus Loek van den Boog, oprichter en chairman van Net4kids. "Maar die bereidheid om geld te geven gaat wel gepaard met de roep om transparantie en verantwoording. Daarom bieden wij een nieuwe manier van geven, waarbij we donateurs garanderen dat hun donatie voor 100% naar het project van hun keuze gaat en waarbij we de donateur individueel op de hoogte houden van de voortgang van zijn of haar project."

Over Net4kids
Net4kids Aid Foundation is een non-profit internetmarktplaats die potentiële gevers en projecten bij elkaar brengt. Net4kids ondersteunt projecten ten behoeve van kansarme kinderen; de geografische focus van de projecten ligt op ontwikkelingslanden in Afrika en Azië. Projecten moeten gericht zijn op lange-termijnverbeteringen voor kinderen en kunnen betrekking hebben op onderwijs, gezondheidszorg, drinkwater en huisvesting. Net4kids steunt momenteel projecten in Zuid Soedan, Ghana, Nepal en India.

De organisatie is gebouwd op vier pijlers: de gever kan zelf het te steunen project kiezen; 100% van de bijdrage gaat naar het project en alle bijkomende kosten worden door Net4kids betaald; er is een persoonlijke terugkoppeling van de voortgang van het gesteunde project via internet en er is een niet-goed-geld-terug-garantie.

Hulpprojecten krijgen via Net4kids toegang tot een groot bestand van gevers die ze anders niet kunnen bereiken. Ze kunnen gebruik maken van de Net4kids IT-infrastructuur en worden betrokken bij alle marketingactiviteiten van Net4kids.

Via de website www.net4kids.org kan een project gekozen, gesteund en gevolgd worden. Net4kids bestaat grotendeels uit een snel groeiend aantal vrijwilligers en wordt ondersteund door sponsoren.



Ingezonden persbericht