Politie Zaanstreek-waterland


07:37 16-OKT-04
ZAANDAM, KONINGSGEELSTRAAT

Tasjesrover aangehouden

Een 41-jarige man uit Zaandam is door de politie aangehouden nadat hij gepoogd zou hebben een tasje te roven. Een 29-jarige Zaandamse stond bij de bushalte te wachten toen er een man met een zwarte helm dreigend naar haar toe kwam en geld eiste. De vrouw rende, met de overvaller achter zich aan, direct de straat over in de richting van een paar mannen bij een busje. De mannen, een 23-jarige Amsterdammer en een 37-jarige man uit Heerhugowaard, zijn direct achter de overvaller aangegaan, die wegvluchtte. De man werd door een politiehond teruggevonden en lag verstopt onder een geparkeerde auto. De verdachte probeerde de hond weg te schoppen en is toen gebeten. Er werd onder de auto een steekwapen aangetroffen dat in beslag is genomen. Na behandeling in het ziekenhuis is verdachte ingesloten en in verzekering gesteld.

13:02 18-OKT-04
ZAANDAM, MIDDELANDSE ZEE

Winkelier bedreigt klant

De politie heeft een 59-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij een klant gedreigd zou hebben met een vuurwapen. Bij een zakelijk meningsverschil liepen de gemoederen wat op en de winkelier verzocht twee 23-jarige Amsterdammers zijn winkeltje te verlaten. Toen dit werd geweigerd haalde de man een pistool uit een lade en vertrokken de mannen richting politiebureau. Bij het winkeltje troffen de agenten de man die meteen het wapen, een gaspistool, overhandigde. Na verhoor aan het bureau mocht de Zaandammer weer naar huis.

16:48 18-OKT-04
PURMEREND, PLANTSOENGRACHT
Man loopt weg met beamer
De politie is met verscheidene auto's op zoek geweest naar een man die bij een bedrijf vermoedelijk een beamer heeft weggenomen. Een ongeveer 20- tot 25-jarige man was het bedrijf binnengelopen en wilde van het toilet gebruik maken. Toen hij daarna weg ging was een beamer met een waarde van ongeveer E 4000,= uit een vergaderzaal weggenomen. De man was tussen de 170 en 180 centimeter lang, had een tenger postuur, halflang zwart haar en een getinte huidskleur. Hij was gekleed in een witte sweater met capuchon en een crème kleurige bodywarmer.

20:15 18-OKT-04
ZAANDAM, H. GERHARDSTRAAT
Jongens betrapt op de bouw
De politie heeft twee jongens uit Zaandam aangehouden die bij een bouwwerk gereedschap en hout mee wilden nemen. Surveillerende agenten zagen de 13- en 14-jarige jongens verdacht bezig bij het hek van een bouwterrein. Zij verklaarden meteen dat zij hout, een zaag en plakband van het terrein hadden gestolen. Na verhoor zijn de jongens aan hun ouders overgedragen die ook toestemming gaven voor HALT.

22:59 18-OKT-04
ZAANDAM, PEPERSTRAAT
In de cel na kopstoot
Een 23-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden wegens mishandeling van twee 17-jarige stadgenoten. De twee jongens stonden een joint te roken en de verdachte vroeg of hij even mee mocht roken. Dat werd toegestaan maar de man weigerde de joint vervolgens terug te geven en gaf een kopstoot en begon te slaan. Later in de cel heeft de verdachte de cellenwacht beledigd en met de dood bedreigd. Hij is in verzekering gesteld en zal donderdag bij de Officier van Justitie worden voorgeleid.


19:12 18-OKT-04
MIDDENBEEMSTER, RIJPERWEG
Aanhouding na aanrijding
De politie heeft een 26-jarige man uit Middenbeemster aangehouden omdat hij na een aanrijding niet mee wilde werken met de agenten en agressief was. Een 32-jarige bestuurder uit Middenbeemster wilde in zijn busje vanaf de Rijperweg links afslaan de Middenweg op. Uit tegenovergestelde richting kwam de 26-jarige, die een naar rechts afslaande auto inhaalde. Hierdoor kwam hij mogelijk op het weggedeelte van de tegenligger en botste er frontaal tegenaan. Na het verhoor is de verdachte heengezonden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-191004


13:00-15:00 18-OKT-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG
Acht boetes tijdens autogordelcontrole
Tijdens een autogordelcontrole op de Purmersteenweg in Purmerend hebben agenten van het verkeershandhavingsteam maandagmiddag acht boetes uitgedeeld. Vier bestuurders en één passagier droegen geen gordel. De overige drie boetes waren voor het bellen tijdens het rijden, het niet dragen van een helm op een bromfiets en het rijden op een niet verzekerde snorfiets.

15-OKT-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Drankrijder zonder rijbewijs
Tijdens een alcoholcontrole op de Kepplerstraat in Zaandam hebben agenten van het verkeershandhavingsteam vrijdagavond een bestuurder aangehouden die zonder rijbewijs reed. De 35-jarige Zaandammer had de alcohollimiet overschreden (290 ug/l) en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de man niet alleen enkele boetes had openstaan maar dat bovendien zijn rijbewijs ongeldig was verklaard door het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). De man was drie jaar geleden al een keer aangehouden voor het rijden onder invloed. Naar aanleiding hiervan moest de man meewerken aan een geschiktheidsonderzoek van het CBR. De uitkomst van het onderzoek was voor het CBR reden om de man niet langer een rijbewijs te verlenen.
Tijdens de controle werden in totaal 68 bestuurders gecontroleerd.

04:09 19-OKT-04
ZAANDAM, WACHTERHOF
Drankrijder moet rijbewijs inleveren
Op het Wachterhof in Zaandam werd dinsdagochtend vroeg een 39-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Omdat de man enkele jaren geleden ook al eens was aangehouden voor het rijden onder invloed, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

13:30-15:00 18-OKT-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
Volgestouwde bus: passagiers te voet verder
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N246 in Wormerveer werd maandagmiddag een bestuurder van een bestelbus bekeurd omdat hij passagiers vervoerde in de laadruimte van zijn bus. Agenten gaven de bestuurder een stopteken nadat zij achter het raam van de achterklep een gezicht hadden ontdekt. Tot grote verbazing van de agenten zaten er maar liefst zeventien mensen achterin de bus. Omdat de bus niet was ingericht voor het vervoer van personen, aan weerszijden van de bus zaten zelf gefabriceerde bankjes, mochten de passagiers niet verder meerijden maar moesten zij te voet verder.
De snelheidscontrole leverde verder nog zes hardrijders een boete op. De hoogste snelheid bedroeg 142 km per uur (42 km per uur te hard). De snelheid werd gemeten met een zogenaamde lasergun. Ook werden nog vier boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, het rijden met een geschorst kenteken en een niet apk gekeurde auto.


---- --