Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 19-10-2004

Politie leidt verkeer in goede banen bij Zuidlaardermarkt ZUIDLAREN - Gedurende een groot deel van de ochtend stonden in en rondom Zuidlaren files. Vanaf Tynaarlo, Midlaren, de Groeve en vanaf Annen stonden vier files die door verkeersregelaars van Politie Drenthe en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) werden verwerkt. Er werden acht parkeerbonnen uitgeschreven en vier bekeuringen voor bestuurders die ten onrechte gebruik maakten van een invalidenparkeerplaats nabij de Prins Bernard Hoeve. De algemene indruk van de politie is dat de aanvoer van voertuigen hoog was en drukker dan vorig jaar.

Vrouw fietst door rood
MEPPEL - Vanmorgen fietste een 46-jarige vrouw uit Meppel over het Rumptigerpad. Op de kruising met de Blankenstein en Hoogeveenseweg negeerde zij het rode verkeerslicht omdat zij dacht dat er geen verkeer naderde. Zij zag de naderende vrachtauto, bestuurd door een 34-jarige man uit Wolvega, dan ook niet en een aanrijding volgde. Zij liep daarbij een sleutelbeenfractuur op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Bedrijf mist gereedschap
GIETEN - Vanmorgen werd de diefstal van gereedschap ontdekt bij een bedrijf aan de Oelenboom. Er werd een gat in het hekwerk gemaakt waarna men bij het bedrijf kon komen. Een deur werd geforceerd. Er is een trilplaat weggenomen evenals een generator, bosmaaiers en een bladmaaier. Het bedrijf schat de schade op 10.000.

Inbraak tijdens vakantie
EMMEN - Tijdens de herfstvakantie werd ingebroken in een school aan de Smedingeslag. Er werden ruiten vernield waarna men de stereo-installatie wegnam. De diefstal werd vermoedelijk vanmorgen op klaarlichte dag gepleegd. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Agenten nemen auto van recidivist in beslag
DE PUNT - Vanmiddag zagen agenten op de A28 een 64-jarige man uit de gemeente Tynaarlo rijden. Zij wisten dat het rijbewijs van deze man ongeldig verklaard was. Gisteren had de man al een waarschuwing gehad toen hij ook al rijdend werd aangetroffen. Na overleg met de officier van justitie werd de auto van de man in beslag genomen.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.