Ingezonden persbericht




Apple onthult snelste en meest betaalbare iBook G4 tot nu toe

Nu met ingebouwde draadloze-netwerkkaart voor slechts ¤ 1.079,- inclusief BTW

Brussel/Bunnik, 19 oktober 2004 - Apple onthult vandaag de snelste en meest betaalbare iBook G4 aller tijden. De iBook is de ideale notebook voor consumenten en het onderwijs. De nieuwe iBook-serie is standaard voorzien van een ingebouwde 54-Mbps 802.11g AirPort Extreme-kaart voor draadloos netwerken en is verkrijgbaar vanaf ¤ 1.079,- inclusief BTW . Alle nieuwe iBook G4-modellen hebben een PowerPC G4-processor met een snelheid tot 1,33 GHz. Er is ook een iBook G4 verkrijgbaar met een SuperDrive voor het branden van dvd's. Bij alle modellen krijgt de klant bovendien iLife '04, het baanbrekende pakket van Apple voor het beheren van digitale foto's en muziek en het maken van films, muziek en dvd's van professionele kwaliteit.

"De iBook G4 is speciaal gemaakt voor mensen die veel onderweg zijn en is bijzonder populair onder consumenten en studenten", aldus David Moody, Vice President Worldwide Mac Product Marketing van Apple. "Alle nieuwe iBooks worden geleverd met een ingebouwde AirPort Extreme-kaart voor draadloos netwerken en een snellere PowerPC G4 processor. De nieuwe iBook-serie is dan ook bijzonder aantrekkelijk voor studenten, thuisgebruikers en gebruikers met een eigen bedrijfje, vooral omdat er al een iBook G4 verkrijgbaar is voor ¤ 1.079,- inclusief BTW."  

De nieuwe 12-inch en 14-inch iBook G4 hebben een duurzame, stijlvolle kunststof behuizing. Bovendien is de iBook dankzij de 1,2-GHz en
1,33-GHz PowerPC G4-processors ook nog eens een stuk sneller dan voorheen. De batterij heeft een gebruiksduur tot zes uur, zodat de iBook zonder opladen een hele school- of werkdag meegaat.* Alle nieuwe iBook-modellen hebben standaard een ingebouwde 54-Mbps 802.11g AirPort Extreme-kaart voor draadloos netwerken. Bovendien kunnen klanten als maatwerkoptie een interne Bluetooth-module bestellen. Daarmee kunnen ze draadloos verbinding maken met randapparatuur zoals het Apple Wireless Keyboard en de Apple Wireless Mouse.** Alle iBook G4-modellen zijn uitgerust met een uitgebreide reeks I/O-poorten, waaronder FireWire 400, USB 2.0, een ingebouwde 56K v.92-modem en een Ethernet-poort (10/100BASE-T). Daarop kunnen gebruikers allerlei populaire randapparatuur aansluiten, zoals luidsprekers, MIDI-keyboards en de iPod.

Elke iBook G4 heeft een ATI Mobility Radeon 9200-videokaart met 32 MB speciaal DDR-geheugen en AGP 4x-ondersteuning. Dankzij deze uitstekende grafische voorzieningen is het spelen van games of het bekijken van dvd's een waar genoegen. Bovendien ondersteunt de iBook VGA-video-uitvoer zodat gebruikers het beeld van de iBook eenvoudig kunnen weergeven via een projector of op een extern beeldscherm. De nieuwe iBooks zijn voorzien van een SuperDrive met sleuf voor het branden van zowel dvd's als cd's of een gecombineerde dvd-rom-/dv-rw-eenheid voor het branden en afspelen van cd's en het weergeven van dvd's.  

Bij elke nieuwe iBook G4 wordt iLife '04 geleverd, het programmapakket van Apple voor de digitale levensstijl. Onderdeel van dit pakket zijn iTunes voor het beheren van digitale muziek, iPhoto voor het ordenen en uitwisselen van digitale foto's, iMovie voor het maken van digitale films, iDVD voor het maken en branden van dvd's en GarageBand, een revolutionair muziekprogramma waarmee de gebruiker de Mac omtovert in een muziekinstrument en opnamestudio. Klanten krijgen bij de iBook G4 tevens een pakket productiviteits- en amusementsprogramma's, waaronder AppleWorks, Mac OS X Mail, , Marble Blast Gold en Nanosaur 2.

Bovendien krijgen klanten bij elke nieuwe iBook G4 standaard het nieuwste besturingssysteem van Apple. Mac OS X versie 10.3 ("Panther") bevat meer dan 150 geavanceerde nieuwe functies, waaronder iChat AV, een gebruiksvriendelijke videoconferentie-oplossing, FileVault, een functie die de inhoud van thuismappen beveiligt met behulp van de nieuwste beveiligingsstandaarden en 128-bits-versleuteling, Exposé, een revolutionaire technologie waarmee gebruikers alle geopende vensters in één oogopslag kunnen bekijken, de Instant On-functie die ervoor zorgt dat de iBook in een seconde uit de sluimerstand ontwaakt; de configuratie-assistent, een migratietool waarmee Mac-gebruikers al hun bestanden, programma's en voorkeuren van hun oude naar hun nieuwe Macintosh kunnen overzetten, en een functie voor automatische netwerkherkenning die automatisch de juiste verbinding kiest (Ethernet, 802.11 of modem). En dankzij de verbeterde Windows-compatibiliteit kunnen ook Windows-gebruikers gedeelde bestanden, printers en netwerkvoorzieningen gebruiken.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iBook-serie is direct verkrijgbaar in drie standaarduitvoeringen via de Apple Store (www.apple.com/nlstore en www.apple.com/belgiumflstore) en bij erkende Apple resellers.

De iBook met een 1,2-GHz PowerPC G4-processor heeft een gewicht van 2,2 kg en een adviesprijs van ¤ 1.079,- inclusief BTW. Dit model heeft de volgende kenmerken:

* een haarscherp active-matrix TFT-beeldscherm van 12,1 inch (diagonaal);

* 256 MB DDR SDRAM (uitbreidbaar tot 1,25 GB);
* een 30-GB Ultra ATA harde schijf;

* draadloze AirPort Extreme 54-Mbps 802.11g-netwerktechnologie;
* twee USB 2.0-poorten, FireWire 400;

* ondersteuning voor VGA-video-uitvoer, S-video- en composite-video-uitvoer;

* Ethernet (10/100BASE-T);

* een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

De iBook met een 1,33-GHz PowerPC G4-processor heeft een gewicht van
2,7 kg en een adviesprijs van ¤ 1.399,- inclusief BTW. Dit model heeft de volgende kenmerken:

* een haarscherp active-matrix TFT-beeldscherm van 14,1 inch (diagonaal);

* 256 MB DDR SDRAM (uitbreidbaar tot 1,25 GB);
* een 60-GB Ultra ATA harde schijf;

* draadloze AirPort Extreme 54-Mbps 802.11g-netwerktechnologie;
* twee USB 2.0-poorten, FireWire 400;

* ondersteuning voor VGA-video-uitvoer, S-video- en composite-video-uitvoer;

* Ethernet (10/100BASE-T);

* een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid.

De iBook met een 1,33-GHz PowerPC G4-processor heeft een gewicht van 2,7 kg en een adviesprijs van ¤ 1.619,- inclusief BTW. Dit model heeft de volgende kenmerken:

* een haarscherp active-matrix TFT-beeldscherm van 14,1 inch (diagonaal);

* 256 MB DDR SDRAM (uitbreidbaar tot 1,25 GB);
* een 60-GB Ultra ATA harde schijf;

* draadloze AirPort Extreme 54-Mbps 802.11g-netwerktechnologie;
* twee USB 2.0-poorten, FireWire 400;

* ondersteuning voor VGA-video-uitvoer, S-video- en composite-video-uitvoer;

* Ethernet (10/100BASE-T);

* een SuperDrive met sleuf (dvd-r-/cd-rw-eenheid).

Extra maatwerkopties voor de nieuwe iBook G4-modellen zijn: geheugenuitbreiding tot 1,25 GB DDR SDRAM, een Ultra ATA/100 harde schijf van 60 of 80 GB, een interne Bluetooth-module, een AirPort Extreme-basisstation, een AirPort Express-basisstation en het AppleCare Protection Plan.

*De werkelijke snelheid kan variëren en is afhankelijk van de afstand tot het basisstation, de omgeving en andere factoren. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

** De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iBook, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, AppleWorks, Exposé, AirPort Express en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.